r
Nosalty Logó

Kókuszos habcsókos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Kókuszos habcsókos süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A habcsókhoz

A tésztához

A krémhez

Összesen 2286 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A habcsókhoz

A tésztához

A krémhez

Összesen 9141 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A habcsókhoz

A tésztához

A krémhez

Összesen 365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    808 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    793 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 2286 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    143.3 g

Zsír

  • Összesen
    437.3 g
  • Telített zsírsav
    253 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3048.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    1127 mg
  • Nátrium
    705 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1183.9 g
  • Cukor
    727 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3171 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    755 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    573 micro
Összesen 9141 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 365 kcal

Hozzávalók

A habcsókhoz

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A habcsókhoz

  1. A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük,hozzáadjuk a cukrot,tovább verjük gőz fölött. Forrónak kell lenie,ha bele dugjuk az ujjunkat.
  2. Ekkor levesszük, és kanállal halmokat készítünk, kb. 4,5 cm-eseket. 110 fokon kb. 60 percet szárítjuk.
  3. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk a habcsók méretére. Kivajazott tepsin megsütjük.
  4. A krémhez a tejben elkeverjük a pudingport, hozzáadjuk a kristálycukrot, a tojássárgáját, a kakaót, és megfőzzük.
  5. A 10 dkg porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd amikor kihűlt a puding, összekeverjük.
  6. A tésztát megkenjük lekvárral, majd krémmel, és végül ráhelyezzük a kókuszos habcsókot.
  7. Csokoládébe mártjuk az alsó részével.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 12244
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 01.

Ajánló

A kókuszos habcsókot kell először elkészíteni. Van egy másik krém, amit  én használok. 4 tojást 8 ek kristálycukorral gőz fölött (tejforralóban kemény habbá verjük habverővel. Amikor már jó forró és sűrű, beletesszük a kakaót. Még kb. 5 percig keverjük. Amikor kihűlt, 250 g vajjal habosra keverjük. Ez finomabb krém, legalább is nekünk! A másik krém az eredeti, de én inkább ezt használom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Nagyon finom ez a sütemény, megéri vele dolgozni.

Hozzávalók

A habcsókhoz

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...