r
Nosalty Logó

Kókuszos-birsalmás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kati Mami
Kókuszos-birsalmás pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta készítése

kókuszos piskóta

birsalma előkészítése

Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta készítése

kókuszos piskóta

birsalma előkészítése

Összesen 2452 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta készítése

kókuszos piskóta

birsalma előkészítése

Összesen 265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    150.5 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1625 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1091 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1071 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    967 micro
Összesen 2452 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

tészta készítése

kókuszos piskóta

birsalma előkészítése

Elkészítés

tészta készítése

  1. Kimérjük a liszteket és a többi hozzávalót is. A sütőport a liszthez keverjük az édesítővel és a citromhéjjal, sóval együtt.
  2. Elmorzsoljuk a vajat a liszttel, és a tojással összegyúrjuk. Ha szükséges, kevés vízzel segítünk, hogy összeálljon. Amíg a birsalmát megpároljuk, addig a tészta pihen.
  3. Kikenjük a piteformát vajjal, és liszttel hintjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. Amikor az ama elkészül, félretesszük, és a tésztát kinyújtjuk kissé, a formába tesszük úgy, hogy az oldalára is kerüljön. Megszurkáljuk villával, és elősütjük 10 percig.

kókuszos piskóta

  1. Az almákat megmossuk és a magházukat eltávolítjuk. A felszeletelt almát egy lábasban két-három ek. vízzel, 1-2 ek. cukorral és fahéjjal félig megpároljuk. Vigyázzunk, mert hamar szétesik. Inkább hagyjuk egy kicsit keményebbre!
  2. Félretesszük hűlni.
  3. 2 ek cukrot megpirítunk, és hozzáöntjük az alma párolólevét, hogy feloldódjon, és ezt is félretesszük.

birsalma előkészítése

  1. A két tojást szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítővel ,beleforgatjuk a lisztet és a kókuszt is.
  2. A fehérjét habbá verjük, és összeforgatjuk a két részt.
  3. Kivesszük az elősütött tésztát, és belesimítjuk a piskótakeveréket.
  4. A párolt almaszeletekkel kirakjuk a süti tetejét, és visszatoljuk a sütőbe, tűpróbáig sütjük.
  5. Amikor kész, rálocsoljuk a karamellt, és pár percre még a sütőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 601
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kati Mami 15 recept

Szeretjük a birsalmát, és szerintem az egyik legzamatosabb gyümölcs. Volt birsalma, volt kókusz.... tehát megsütöttem az alábbi süteményt. Finom lett! Nemcsak szerintem.

Hozzávalók

tészta készítése

kókuszos piskóta

birsalma előkészítése

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...