Kókuszkrémmel töltött macaron
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
A habcsókhoz
-
28g mandulaliszt79 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
24g tojásfehérje12 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
18 kcal
A krémhez
-
20g fehér csokoládé108 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
20g kókusztej39 kcal
-
24 kcal
-
3g vaj20 kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
A habcsókhoz
-
140g mandulaliszt396 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
91 kcal
A krémhez
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
100g kókusztej197 kcal
-
18g kókuszreszelék119 kcal
-
14g vaj100 kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
A habcsókhoz
-
16.4g mandulaliszt47 kcal
-
23.5g porcukor91 kcal
-
14.1g tojásfehérje7 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
4.7g cukrozatlan kakaópor11 kcal
A krémhez
-
11.7g fehér csokoládé63 kcal
-
11.7g habtejszín34 kcal
-
11.7g kókusztej23 kcal
-
2.1g kókuszreszelék14 kcal
-
1.6g vaj12 kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 349.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.6 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 49.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.7 g
Zsír
-
Összesen 129.8 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1749.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 356 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 294 mg
-
Foszfor 685 mg
-
Nátrium 355 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 323.1 g
-
Cukor 284 mg
-
Élelmi rost 59 mg
VÍZ
-
Összesen 246.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 384 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 377 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 29 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Hozzávalók
A habcsókhoz
-
200 g porcukor
-
20 g cukor
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
100 g fehér csokoládé
-
100 ml habtejszín
-
100 ml kókusztej
-
3 ek kókuszreszelék
-
1 ek vaj
Elkészítés
A habcsókhoz
- Javaslom, hogy a macaron készítés előtti este, de legalább pár órával korábban készítsük el a krémet, hogy legyen ideje megfelelően lehűlni és megsűrűsödni.
- A krémhez gőz felett az 1 ek vajon megolvasztjuk a fehér csokoládét. Nem szükséges teljesen folyósra, elég ha csak "ragacsosra" puhul.
- Közben egy másik edénybe öntjük a tejszínt és a kókusztejet, majd forráspontig melegítjük, ügyelve, nehogy leégjen.
- Ha megmelegedett, ráöntjük az olvadt csokoládéra, és addig kavargatjuk (esetleg gőz felett melegen tartva), amíg teljesen el nem olvad a csokoládé a forró tejszínes keverékben. Ekkor hozzáadjuk a kókuszreszeléket (és esetleg 1-2 ekkókuszszirupot). A krémet lehűtjük, majd hűtőbe tesszük (legalább 2 órára!)
- Ha a krém kész - vagy másnap - nekiállhatunk a habcsókoknak: egy tálba szitáljuk a mandulát és a porcukrot, egy másikban pedig felverjük a tojásfehérjét.
- A felvert tojásfehérjéhez keverjük a kristálycukrot és a kakaóport, majd hozzáöntjük a habot a másik - mandulalisztes, porcukros - keverékhez. Jól összedolgozzuk, aztán habzsákba töltjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe kis - kb. 2-3 cm-es - köröket nyomkodunk belőle, ha végeztünk, akkor szobahőmérsékleten egy órára pihenni hagyjuk.
- A pihenő elteltekor a sütőt előmelegítjük 175°-ra. A tepsit betesszük, és kb 5-7 percig sütjük a habcsókokat, amíg meg nem emelkednek kicsit. Amint ez megtörtént, visszábbvesszük a hőfokot kb. 120-130°-ra, és kinyitjuk résnyire a sütő ajtaját. Így sütjük tovább kb. 10-15 percet (de nálam volt olyan adag, ami összes 20 percig volt bent).
- Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni.
- Ezután megkenjük őket a krémmel, és kettessével összeragasztgatva elkészítjük a macaronokat.
- Érdemes ismét pár órára, de lehetőség szerint - és ha kibírjuk kóstolás nélkül - akár egy napra is dobozostól hűtőbe rakni őket.
- Sütés hőfoka: 130 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 223
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 57582
- Feltöltés dátuma: 2011. november 12.
Ajánló
Vállalkozókedvűeknek és türelmeseknek ;). Egyébként én azt tapasztaltam, hogy könnyebb volt elkészíteni, mint ahogy azt gondoltam, úgyhogy bátran bele lehet vágni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Mint sok más különlegességről, a macaronokról is csak pár hónapja hallottam először. Eleinte nem is izgattak különösebben (főleg, amikor egy receptben megláttam, hogy a fehérjéket egy hétig pihentetni kell....), de aztán nyári Franciaországot is érintő utunk során lehetőségem nyílt megkóstolni néhányat és rögtön beléjük szerettem :) Pár hete megfogalmazódott bennem, hogy barátnőmet születésnapján ilyen kis finomságkkal lepem meg, így volt időm pihentetni a tojásfehérjéket is. Sajnos a krémet csak közvetlen a habcsókok előtt készítettem el, így kicsit folyós volt, amikor ragasztgatnom kellett vele... A végeredményen viszont sokat nem változtatott: szerintem - és az ünnepelt visszajelzése által megerősítve - nagyon fincsi kombinációt sikerült összehozni. Kb. 10-15 darab jön ki.