r
Nosalty Logó

Kókuszkrémmel töltött macaron

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókuszkrémmel töltött macaron
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A habcsókhoz

A krémhez

Összesen 528 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A habcsókhoz

A krémhez

Összesen 2647 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A habcsókhoz

A krémhez

Összesen 311 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 528 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    129.8 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1749.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    685 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.1 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 2647 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

A habcsókhoz

A krémhez

Elkészítés

A habcsókhoz

  1. Javaslom, hogy a macaron készítés előtti este, de legalább pár órával korábban készítsük el a krémet, hogy legyen ideje megfelelően lehűlni és megsűrűsödni.
  2. A krémhez gőz felett az 1 ek vajon megolvasztjuk a fehér csokoládét. Nem szükséges teljesen folyósra, elég ha csak "ragacsosra" puhul.
  3. Közben egy másik edénybe öntjük a tejszínt és a kókusztejet, majd forráspontig melegítjük, ügyelve, nehogy leégjen.
  4. Ha megmelegedett, ráöntjük az olvadt csokoládéra, és addig kavargatjuk (esetleg gőz felett melegen tartva), amíg teljesen el nem olvad a csokoládé a forró tejszínes keverékben. Ekkor hozzáadjuk a kókuszreszeléket (és esetleg 1-2 ekkókuszszirupot). A krémet lehűtjük, majd hűtőbe tesszük (legalább 2 órára!)
  5. Ha a krém kész - vagy másnap - nekiállhatunk a habcsókoknak: egy tálba szitáljuk a mandulát és a porcukrot, egy másikban pedig felverjük a tojásfehérjét.
  6. A felvert tojásfehérjéhez keverjük a kristálycukrot és a kakaóport, majd hozzáöntjük a habot a másik - mandulalisztes, porcukros - keverékhez. Jól összedolgozzuk, aztán habzsákba töltjük.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis - kb. 2-3 cm-es - köröket nyomkodunk belőle, ha végeztünk, akkor szobahőmérsékleten egy órára pihenni hagyjuk.
  8. A pihenő elteltekor a sütőt előmelegítjük 175°-ra. A tepsit betesszük, és kb 5-7 percig sütjük a habcsókokat, amíg meg nem emelkednek kicsit. Amint ez megtörtént, visszábbvesszük a hőfokot kb. 120-130°-ra, és kinyitjuk résnyire a sütő ajtaját. Így sütjük tovább kb. 10-15 percet (de nálam volt olyan adag, ami összes 20 percig volt bent).
  9. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni.
  10. Ezután megkenjük őket a krémmel, és kettessével összeragasztgatva elkészítjük a macaronokat.
  11. Érdemes ismét pár órára, de lehetőség szerint - és ha kibírjuk kóstolás nélkül - akár egy napra is dobozostól hűtőbe rakni őket.
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 223
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 57549
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 12.

Ajánló

Vállalkozókedvűeknek és türelmeseknek ;). Egyébként én azt tapasztaltam, hogy könnyebb volt elkészíteni, mint ahogy azt gondoltam, úgyhogy bátran bele lehet vágni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mint sok más különlegességről, a macaronokról is csak pár hónapja hallottam először. Eleinte nem is izgattak különösebben (főleg, amikor egy receptben megláttam, hogy a fehérjéket egy hétig pihentetni kell....), de aztán nyári Franciaországot is érintő utunk során lehetőségem nyílt megkóstolni néhányat és rögtön beléjük szerettem :) Pár hete megfogalmazódott bennem, hogy barátnőmet születésnapján ilyen kis finomságkkal lepem meg, így volt időm pihentetni a tojásfehérjéket is. Sajnos a krémet csak közvetlen a habcsókok előtt készítettem el, így kicsit folyós volt, amikor ragasztgatnom kellett vele... A végeredményen viszont sokat nem változtatott: szerintem - és az ünnepelt visszajelzése által megerősítve - nagyon fincsi kombinációt sikerült összehozni. Kb. 10-15 darab jön ki.

Hozzávalók

A habcsókhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...