r
Nosalty Logó

Kókuszkrémes kakaós és vaníliás palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókuszkrémes kakaós és vaníliás palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kakaós palacsintához

A vaníliás palacsintához

A kókuszpudinghoz

A karamell öntethez

Összesen 832 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kakaós palacsintához

A vaníliás palacsintához

A kókuszpudinghoz

A karamell öntethez

Összesen 4983 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kakaós palacsintához

A vaníliás palacsintához

A kókuszpudinghoz

A karamell öntethez

Összesen 209 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 832 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.3 g

Zsír

  • Összesen
    315.8 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1006 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4156.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1531 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1240 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.9 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    525.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1920 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1882 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 4983 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A kakaós palacsintához

A vaníliás palacsintához

A kókuszpudinghoz

A karamell öntethez

Elkészítés

A kakaós palacsintához

  1. A palacsinták elkészítéséhez a megadott hozzávalókat kézzel elkeverjük, majd csomómentesre turmixoljuk. A palacsintákat kisütjük úgy, hogy mindig átkeverjük a tésztát mielőtt rámerjük a palacsintasütőre. A vaníliás palacsinta esetén a vaníliarudat kettévágjuk, és csak a belőle késsel kikapart magot tesszük a tésztába, a héjat nem!
  2. A kókuszpuding elkészítéséhez a lisztet egy edénybe tesszük. A 4 dl tejet nem egyszerre adjuk hozzá, hanem először csak egy kevés tejjel kikeverjük a lisztet kézi erővel, csak aztán adjuk hozzá a többi tejet is. A lényeg, hogy lehetőleg csomómentes legyen a keverék.
  3. Ezután feltesszük főzni, és folyamatos keverés mellett besűrítjük puding állagúra.
  4. Ezután mikor lehúztuk a tűzről, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és folyamatosan adagolva a tejszínt is. (Tapasztalatom szerint ekkor viszonylag hígnak fog tűnni, de miután kihűlt, és akár eltölt fél-egy órát a hűtőben -a többi pudinghoz hasonlóan- még sűrűbbé válik. Végül mikor töltöttem a palacsintákat, még tettem a krémbe 2 kisebb banánt felkockázva. Ez elmaradhat, de passzolt bele szerintem.)
  5. Közvetlenül tálalás előtt érdemes elkészíteni ehhez az édességhez a karamellkrémet, mivel ez esetben nincs rá szükség, hogy az megszilárduljon. Inkább hígabb, szósz állagúnak érdemes lennie. Ehhez a cukor megolvasztása után adagoljuk hozzá folyamatos keverés közben a vajat, szép lassan a tejet és a tejszínt is, és keverjük az egészet egyneműre. A karamell elkészítése nem egy könnyű folyamat sosem. A cukrot folyamatosan keverjük, ne ijedjünk meg, mikor elkezd darabosodni, majd egyszer csak megfogja adni magát és megolvad. Amikor az olvadt cukor világosbarna színű, akkor adhatjuk hozzá a többi összetevőt. Az elkészítés során óvatosan keverjük, hogy ne csapódjon fel az edény falára belőle, mert az odaéghet.
  6. Tálaláshoz plusz kb 2 dl tejszínből és néhány ek cukorból még készíthetünk tejszínhabot is. (30% zsírtartalmú tejszín és robotgép esetén nincs szükség habfixálóra sem!)
  7. Tálalás előtt elsőként a tejszínhabbal érdemes díszíteni, hogy már arra is rákerülhessen a karamell.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3293
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kakaós palacsinta egy nagyon látványos édesség. Tudni kell, hogy annál sötétebb színű lesz, minél jobb minőségű (sötétebb) kakaóport használunk. A képen látható például holland kakaóporból készült, amelynek körülbelül 20% kakaóvaj tartalma is van. A fehér színű kókuszpudinggal pedig látványban és ízben is nagyon jó párosítás. A receptben szereplő vaníliás palacsintát pedig szintén az ízvilága (kókusz és vanília együtt) miatt érdemes elkészíteni. A megfelelő ízhatás elérése érdekében igazi vaníliát használjunk, a szokásos vaníliaaromás cukor helyett.

Hozzávalók

A kakaós palacsintához

A vaníliás palacsintához

A kókuszpudinghoz

A karamell öntethez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...