Kókuszkrémes kakaós és vaníliás palacsinta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
A kakaós palacsintához
-
17g finomliszt61 kcal
-
11 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
7g vaj48 kcal
-
42g tej23 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
0g só0 kcal
-
12 kcal
A vaníliás palacsintához
-
22g finomliszt79 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
7g vaj48 kcal
-
42g tej23 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g só0 kcal
-
12 kcal
A kókuszpudinghoz
-
67g tej37 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
17g kókuszreszelék110 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
50g banán28 kcal
A karamell öntethez
-
10g cukor39 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
5g tej3 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
Összesen
832
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
A kakaós palacsintához
-
100g finomliszt364 kcal
-
68 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
250g tej140 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
A vaníliás palacsintához
-
130g finomliszt473 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
250g tej140 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
A kókuszpudinghoz
-
400g tej224 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
100g kókuszreszelék660 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
300g banán171 kcal
A karamell öntethez
-
60g cukor232 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
30g tej17 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
4983
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
A kakaós palacsintához
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
10.5g tej6 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
A vaníliás palacsintához
-
5.5g finomliszt20 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
10.5g tej6 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
A kókuszpudinghoz
-
16.9g tej9 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
4.2g kókuszreszelék28 kcal
-
12.7g habtejszín37 kcal
-
12.7g banán7 kcal
A karamell öntethez
-
2.5g cukor10 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
1.3g tej1 kcal
-
4.2g habtejszín12 kcal
Összesen
209
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 52.6 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 692.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 255 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 207 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 87.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 320 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 314 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
832
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 94.3 g
Zsír
-
Összesen 315.8 g
-
Telített zsírsav 200 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1006 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4156.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 1531 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 397 mg
-
Foszfor 1240 mg
-
Nátrium 801 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 455.9 g
-
Cukor 181 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 525.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1920 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 171 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 197 micro
-
Kolin: 444 mg
-
Retinol - A vitamin: 1882 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 438 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 593 micro
Összesen
4983
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
209
kcal
Hozzávalók
A kakaós palacsintához
-
100 g finomliszt
-
30 g cukrozatlan kakaópor
-
1 db tojás
-
2.5 dl tej
-
2 ek cukor
-
1 csipet só
A vaníliás palacsintához
-
130 g finomliszt
-
1 db tojás
-
2.5 dl tej
-
2 ek cukor
-
1 csipet só
A kókuszpudinghoz
-
4 dl tej
-
4 evőkanál finomliszt
-
100 g kókuszreszelék
-
3 dl habtejszín
-
2 db banán
A karamell öntethez
-
6 ek cukor
-
3 ek tej
-
1 dl habtejszín
Elkészítés
A kakaós palacsintához
- A palacsinták elkészítéséhez a megadott hozzávalókat kézzel elkeverjük, majd csomómentesre turmixoljuk. A palacsintákat kisütjük úgy, hogy mindig átkeverjük a tésztát mielőtt rámerjük a palacsintasütőre. A vaníliás palacsinta esetén a vaníliarudat kettévágjuk, és csak a belőle késsel kikapart magot tesszük a tésztába, a héjat nem!
- A kókuszpuding elkészítéséhez a lisztet egy edénybe tesszük. A 4 dl tejet nem egyszerre adjuk hozzá, hanem először csak egy kevés tejjel kikeverjük a lisztet kézi erővel, csak aztán adjuk hozzá a többi tejet is. A lényeg, hogy lehetőleg csomómentes legyen a keverék.
- Ezután feltesszük főzni, és folyamatos keverés mellett besűrítjük puding állagúra.
- Ezután mikor lehúztuk a tűzről, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és folyamatosan adagolva a tejszínt is. (Tapasztalatom szerint ekkor viszonylag hígnak fog tűnni, de miután kihűlt, és akár eltölt fél-egy órát a hűtőben -a többi pudinghoz hasonlóan- még sűrűbbé válik. Végül mikor töltöttem a palacsintákat, még tettem a krémbe 2 kisebb banánt felkockázva. Ez elmaradhat, de passzolt bele szerintem.)
- Közvetlenül tálalás előtt érdemes elkészíteni ehhez az édességhez a karamellkrémet, mivel ez esetben nincs rá szükség, hogy az megszilárduljon. Inkább hígabb, szósz állagúnak érdemes lennie. Ehhez a cukor megolvasztása után adagoljuk hozzá folyamatos keverés közben a vajat, szép lassan a tejet és a tejszínt is, és keverjük az egészet egyneműre. A karamell elkészítése nem egy könnyű folyamat sosem. A cukrot folyamatosan keverjük, ne ijedjünk meg, mikor elkezd darabosodni, majd egyszer csak megfogja adni magát és megolvad. Amikor az olvadt cukor világosbarna színű, akkor adhatjuk hozzá a többi összetevőt. Az elkészítés során óvatosan keverjük, hogy ne csapódjon fel az edény falára belőle, mert az odaéghet.
- Tálaláshoz plusz kb 2 dl tejszínből és néhány ek cukorból még készíthetünk tejszínhabot is. (30% zsírtartalmú tejszín és robotgép esetén nincs szükség habfixálóra sem!)
- Tálalás előtt elsőként a tejszínhabbal érdemes díszíteni, hogy már arra is rákerülhessen a karamell.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3291
- Feltöltés dátuma: 2013. március 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A kakaós palacsinta egy nagyon látványos édesség. Tudni kell, hogy annál sötétebb színű lesz, minél jobb minőségű (sötétebb) kakaóport használunk. A képen látható például holland kakaóporból készült, amelynek körülbelül 20% kakaóvaj tartalma is van. A fehér színű kókuszpudinggal pedig látványban és ízben is nagyon jó párosítás. A receptben szereplő vaníliás palacsintát pedig szintén az ízvilága (kókusz és vanília együtt) miatt érdemes elkészíteni. A megfelelő ízhatás elérése érdekében igazi vaníliát használjunk, a szokásos vaníliaaromás cukor helyett.