r
Nosalty Logó

Kókuszkrémes kakaós és vaníliás palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókuszkrémes kakaós és vaníliás palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kakaós palacsintához

A vaníliás palacsintához

A kókuszpudinghoz

A karamell öntethez

Összesen 832 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kakaós palacsintához

A vaníliás palacsintához

A kókuszpudinghoz

A karamell öntethez

Összesen 4983 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kakaós palacsintához

A vaníliás palacsintához

A kókuszpudinghoz

A karamell öntethez

Összesen 209 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 832 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.3 g

Zsír

  • Összesen
    315.8 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1006 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4156.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1531 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1240 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.9 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    525.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1920 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1882 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 4983 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A kakaós palacsintához

A vaníliás palacsintához

A kókuszpudinghoz

A karamell öntethez

Elkészítés

A kakaós palacsintához

  1. A palacsinták elkészítéséhez a megadott hozzávalókat kézzel elkeverjük, majd csomómentesre turmixoljuk. A palacsintákat kisütjük úgy, hogy mindig átkeverjük a tésztát mielőtt rámerjük a palacsintasütőre. A vaníliás palacsinta esetén a vaníliarudat kettévágjuk, és csak a belőle késsel kikapart magot tesszük a tésztába, a héjat nem!
  2. A kókuszpuding elkészítéséhez a lisztet egy edénybe tesszük. A 4 dl tejet nem egyszerre adjuk hozzá, hanem először csak egy kevés tejjel kikeverjük a lisztet kézi erővel, csak aztán adjuk hozzá a többi tejet is. A lényeg, hogy lehetőleg csomómentes legyen a keverék.
  3. Ezután feltesszük főzni, és folyamatos keverés mellett besűrítjük puding állagúra.
  4. Ezután mikor lehúztuk a tűzről, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és folyamatosan adagolva a tejszínt is. (Tapasztalatom szerint ekkor viszonylag hígnak fog tűnni, de miután kihűlt, és akár eltölt fél-egy órát a hűtőben -a többi pudinghoz hasonlóan- még sűrűbbé válik. Végül mikor töltöttem a palacsintákat, még tettem a krémbe 2 kisebb banánt felkockázva. Ez elmaradhat, de passzolt bele szerintem.)
  5. Közvetlenül tálalás előtt érdemes elkészíteni ehhez az édességhez a karamellkrémet, mivel ez esetben nincs rá szükség, hogy az megszilárduljon. Inkább hígabb, szósz állagúnak érdemes lennie. Ehhez a cukor megolvasztása után adagoljuk hozzá folyamatos keverés közben a vajat, szép lassan a tejet és a tejszínt is, és keverjük az egészet egyneműre. A karamell elkészítése nem egy könnyű folyamat sosem. A cukrot folyamatosan keverjük, ne ijedjünk meg, mikor elkezd darabosodni, majd egyszer csak megfogja adni magát és megolvad. Amikor az olvadt cukor világosbarna színű, akkor adhatjuk hozzá a többi összetevőt. Az elkészítés során óvatosan keverjük, hogy ne csapódjon fel az edény falára belőle, mert az odaéghet.
  6. Tálaláshoz plusz kb 2 dl tejszínből és néhány ek cukorból még készíthetünk tejszínhabot is. (30% zsírtartalmú tejszín és robotgép esetén nincs szükség habfixálóra sem!)
  7. Tálalás előtt elsőként a tejszínhabbal érdemes díszíteni, hogy már arra is rákerülhessen a karamell.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3288
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Receptkategóriák

A kakaós palacsinta egy nagyon látványos édesség. Tudni kell, hogy annál sötétebb színű lesz, minél jobb minőségű (sötétebb) kakaóport használunk. A képen látható például holland kakaóporból készült, amelynek körülbelül 20% kakaóvaj tartalma is van. A fehér színű kókuszpudinggal pedig látványban és ízben is nagyon jó párosítás. A receptben szereplő vaníliás palacsintát pedig szintén az ízvilága (kókusz és vanília együtt) miatt érdemes elkészíteni. A megfelelő ízhatás elérése érdekében igazi vaníliát használjunk, a szokásos vaníliaaromás cukor helyett.

Hozzávalók

A kakaós palacsintához

A vaníliás palacsintához

A kókuszpudinghoz

A karamell öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek