Kókuszban sült garnéla
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 21% Zsír
A garnélához
-
300g garnéla213 kcal
-
43g lime11 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
50g édes fehérbor41 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A panírozáshoz és a sütéshez
-
50g finomliszt182 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
50g kókuszreszelék330 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 21% Zsír
A garnélához
-
600g garnéla426 kcal
-
85g lime21 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g édes fehérbor82 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A panírozáshoz és a sütéshez
-
100g finomliszt364 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g kókuszreszelék660 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 21% Zsír
A garnélához
-
49.3g garnéla35 kcal
-
7g lime2 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
8.2g édes fehérbor7 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A panírozáshoz és a sütéshez
-
8.2g finomliszt30 kcal
-
4.5g tojás6 kcal
-
8.2g kókuszreszelék54 kcal
-
14g napraforgó olaj124 kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.9 g
Zsír
-
Összesen 123.2 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 468 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3175 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 213 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 947 mg
-
Nátrium 1753 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 350.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 332 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.9 g
Zsír
-
Összesen 246.3 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 936 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6350.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 246 mg
-
Kálcium 425 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 255 mg
-
Foszfor 1895 mg
-
Nátrium 3506 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 701.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 403 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 79 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 665 mg
-
Retinol - A vitamin: 401 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 262 micro
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 522.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Hozzávalók
A garnélához
-
só ízlés szerint
A panírozáshoz és a sütéshez
-
10 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
10 dkg kókuszreszelék
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A garnélához
- A garnélákat tisztítjuk: fejüket és lábaikat eltávolítjuk. Aki még soha nem csinált ilyet: a fejét egy határozott mozdulattal letörjük, a lábait pedig kézzel letépkedjük, vagy akár ollóval is levághatjuk (ugyanez vonatkozik a fejére is, azt is lehet ollóval nyisszantani). Megtisztítjuk a páncéljuktól. Ezt úgy a legcélszerűbb, hogy a lábai felől haladva fejtjük le. Nem kell aggódni, könnyen lejön. A farkukat meghagyjuk. Tapasztalatom szerint a közepes (és kis) garnélában nincs bélsár (más néven algakaki:D), de biztos, ami biztos, a hátukon hosszanti irányban ejtsünk egy kis bemetszést végig, és folyó víz alatt mossuk ki, ha lenne.
- A pác hozzávalóit összekeverjük, beleforgatjuk a garnélákat, ésegy óráig hűtőszekrényben érleljük.
- A garnélákat a pácléből kivesszük, kissé lecsöpögtetjük (nem baj, ha marad rajta a pácból, fokhagymadarabokból, sőt!), lisztbe, sóval ízesített, felvert tojásba és kókuszreszelékbe forgatjuk, majd forró olajban hirtelen megsütjük.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 111
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 12874
- Feltöltés dátuma: 2011. január 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Imádom a garnélát, annak ellenére, hogy igazán jó minőségűt sajna csak tengerparti nyaralásokkor ehet az ember. Utóbbiban az is a jó, hogy nem magunk kell tisztítanunk a rákokat. Nem vagyok finnyás, de azért a garnéla pucolása nem tartozik a kedvenc konyhai tevékenységeim közé - és ezzel nem elriasztani akarok bárkit.:) Sokféle módon elkészíthető, ezt már Forrest Gump barátjától, BB-től is tudhatjuk: rák roston, rák kókuszmártással, rák kreol mártással, rákburger, rákos szendvics, rákleves, rákmártás, ...na jó, ökörködés befejezve. :D Karácsonyra kaptam a barátnőmtől egy könyvet, Egér a levesben a címe, és külföldi (főleg francia) gasztroblogokból válogatott recepteket tartalmaz. Abban szerepelt a "garnéla kókuszkabátban" receptje. Szerelem volt első látásra, alig vártam, hogy kipróbálhassam. Most amúgy sem vágyom tömény, nehéz ételekre így az ünnepek után. Az eredmény nem maradt el. Azt hiszem, nem túlzás kijelenteni, hogy ez a legfinomabb garnéla, amit valaha ettem. Bevallom, kicsit féltem, hogy a garnéla az olajban sütéstől gumis lesz, de ez egy cseppet sem volt így. Ja, és aki ódzkodna tőle, szólok, hogy nem édes (a kókuszreszeléktől) ,hanem valami semmihez sem fogható, fenomenális íze van. Szerintem. Legközelebb, azt hiszem, készítek mellé koktélszószt is, de magában is nagyon finom.