Kocsonya zöldségekkel
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
333g sertéscsülök463 kcal
-
2g leveskocka6 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
43g zeller16 kcal
-
40g karalábé8 kcal
-
17g paprika3 kcal
-
15g újhagyma3 kcal
-
667g víz0 kcal
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
2000g sertéscsülök2779 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
4000g víz0 kcal
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
28g sertéscsülök39 kcal
-
0.1g leveskocka0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2.2g sárgarépa1 kcal
-
1.3g fehérrépa1 kcal
-
3.6g zeller1 kcal
-
3.4g karalábé1 kcal
-
1.4g paprika0 kcal
-
1.3g újhagyma0 kcal
-
56g víz0 kcal
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.9 g
Zsír
-
Összesen 29.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2076.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 580 mg
-
Nátrium 1258 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 964.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 828 micro
-
β-karotin 2057 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 214 micro
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 299.4 g
Zsír
-
Összesen 176.4 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 965 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12456.9 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 288 mg
-
Kálcium 617 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 470 mg
-
Foszfor 3483 mg
-
Nátrium 7548 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.4 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 5788 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1321 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 241 mg
-
D vitamin: 288 micro
-
K vitamin: 249 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 88 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 1057 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 4968 micro
-
β-karotin 12340 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1282 micro
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 81 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 70 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Hozzávalók
-
1 db leveskocka
-
1 ek só
-
15 szem bors
-
5 db babérlevél
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
2 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
1 db zeller
-
1 db karalábé
-
1 db paprika
-
1 db újhagyma
-
4 l víz
Elkészítés
- A megtisztított húst vágjuk fel 5-10 cm-es darabokra.
- Vegyünk elő egy 7-8 literes fazekat, a csontot tegyük az aljára,a feldarabolt húst tegyük bele. Adjuk hozzá a húsleveskockát és a sót, valamint a borsot és a babérlevelet is. Öntsük fel vízzel. Az, hogy mennyi vízzel, az attól függ, hogy ki, mennyire szereti az adagokban a hús és a "lé" arányát. Énáltalábankb 4lvizet adok hozzá.
- Várjuk meg míg felforr, majd csökkentsük a hőfokot, és habozzuk le szűrőkanállal. A habozást, ne habozzuk (:)) megismételnimég 2-szer.
- Pucoljuk meg, és adjuk hozzá a hagymákat. Kóstoljuk, ha kell sózzuk. 2 órán keresztül lassú tűzon főzzük.
- A zöldségeket pucoljuk meg, majd vágjuk félbe vagy 4 felé, és tegyük a fazékba. Főzzük további 2,5 órán át, de fontos, hogy csak gyöngyözzön, ne forrjon nagyon!
- Ha kész akkor a zöldségeket szedjük ki külön, majd adagoljuk ki mélytányérokba a kocsonyát. Minden tányérba tegyünk húst, és szedjünk rá annyi levet, hogy ellepje. (én bele szoktam tenni a zöldséget is, de van aki szerint, akkor már ez nem is kocsonya)
- Hagyjuk kicsit kihűlni, és tegyük hűtőbe.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 49
- Össznézettség: 14762
- Feltöltés dátuma: 2012. január 26.
Ajánló
A tetejére, ha kihűlt, akkor szórhatunk pirospaprikát és borsot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A csirke elkaparja, a kakas kikukorékolja, a kecske elmekegi, a pulyka elijeszti, a sakál elüvölti a szerencsét, és még sorolhatnám, pedig enni azt kell, muszáj és szükséges. Mit főzzünk abban a tudatban, hogy újév lévén egy kis buli után fejfájással számolnunk kell másnap, ha többet iszunk, de nem a Kelletiénél, mert az egy pályaudvar... Mindenki mindig pont annyit iszik, amennyit kell, de mégis, ki érti, jön a macskajaj. Egy igazi tradicionális újévi recept, ami ráadásul elkészíthető már korán reggel, vagy tegnap, (aki tegnap olvasná), így ma (holnap) több idő marad koccintani, ami ugye nem hátrány. Sőt! Ja, a lényeg, másnaposság ellen kiváló… persze, nem tapasztalatból mondom, hanem mesélték… mások… emberek, de ha valamelyik haverom csaja felhív, hogy ugye te voltál az, akkor tagadok, nem is ismerlek. Egyszerű ez, mint egy vödör víz, nem kell megijedni. Végy 2 kg sertéscsülköt csonttal, bőrrel együtt, ez fontos. A hentesnél, ha tudod, csontoztasd ki, mert otthon már kicsit macerás. Darabold fel kb. 5-10 cm-es darabokra, és dobd bele egy 7 liter körüli fazékba. A csontot tedd az aljára. Tegyél hozzá sót, és egy húsleveskockát, mintha levest készítenél, 12-15 szem egész borsot és 4-5 babérlevelet. Tedd fel a tűzhelyre, fedd le, és várd meg, míg felforr, aztán vedd le a lángot (póvert) egészen kicsire, hogy csak gyöngyözzön, a fedőt félig hagyd rajta. Habozd le egy szűrőkanállal 2-3-szor. Fontos, ne forrjon, csak éppen hogy bugyogjon. Pucold meg a következőket és pakold bele a fazékba: egy nagy egész vöröshagyma, 5 gerezd egész fokhagyma. Hagyd főni 2 órán keresztül. Aztán mehet bele megpucolva két félbe vágott sárga és 1 fehérrépa, 1 karalábé, 1 zeller, 1 krumpli, 1 újhagyma, 1 paprika egészben. Ezt követően főzd további 2,5 órát. Többször nem mondom el, de lassú tűzön. Nehogy szétfőjjenek a zöldek, mert akkor zavaros lesz. Ha kész, vedd le a tűzhelyről és egy külön tálba szedd ki a zöldségeket, mert alapesetben a kocsonyába nem való (én mindig rakok bele, mert jó és kész). Ja, ja, kocsonyát csináltunk. Vegyél elő annyi mély edényt, tálat, hogy a térfogatuk összeadva nagyjából megegyezzen a fazékéval. Minden edény aljára rakj 1-2 csülök darabot, majd óvatosan merőkanállal merj rá annyit levet, hogy elfedje. A tetejét szórd meg egy csipet pirospaprikával, esetleg borssal. Ezt addig ismételd, amíg van alapanyag. Én a zöldségeket is fel szoktam használni 1 külön adagban (kivéve az egész paprikát és a vöröshagymákat), de van, aki sarlatánnak tart emiatt. A sarlatán az egy olyan ember, aki vizet prédikál, de bort iszik, fából vaskarikát, bolhából elefántot csinál, és azt sem tudja, hogy eszik-e, vagy isszák. Mondjuk, inkább isszák!… így végignézve..., ja, lehet. Na, már csak ki kell várni. Tudod, hogy kell fogyasztani? Der Medve. Ez egy DDR tévéjáték. Kb 4 óra, hidegben, hűtőben kevesebb…Másnap hidegen, aznaposságot csinál a másnaposságból, és még finom is.