r
Nosalty Logó

Kocsonya zöldségekkel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
nemnagykunszt
Kocsonya zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 532 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3185 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2076.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    1258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    964.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    828 micro
  • β-karotin
    2057 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 532 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    299.4 g

Zsír

  • Összesen
    176.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    965 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12456.9 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    3483 mg
  • Nátrium
    7548 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    5788 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1321 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    288 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    1057 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    4968 micro
  • β-karotin
    12340 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1282 micro
Összesen 3185 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított húst vágjuk fel 5-10 cm-es darabokra.
  2. Vegyünk elő egy 7-8 literes fazekat, a csontot tegyük az aljára,a feldarabolt húst tegyük bele. Adjuk hozzá a húsleveskockát és a sót, valamint a borsot és a babérlevelet is. Öntsük fel vízzel. Az, hogy mennyi vízzel, az attól függ, hogy ki, mennyire szereti az adagokban a hús és a "lé" arányát. Énáltalábankb 4lvizet adok hozzá.
  3. Várjuk meg míg felforr, majd csökkentsük a hőfokot, és habozzuk le szűrőkanállal. A habozást, ne habozzuk (:)) megismételnimég 2-szer.
  4. Pucoljuk meg, és adjuk hozzá a hagymákat. Kóstoljuk, ha kell sózzuk. 2 órán keresztül lassú tűzon főzzük.
  5. A zöldségeket pucoljuk meg, majd vágjuk félbe vagy 4 felé, és tegyük a fazékba. Főzzük további 2,5 órán át, de fontos, hogy csak gyöngyözzön, ne forrjon nagyon!
  6. Ha kész akkor a zöldségeket szedjük ki külön, majd adagoljuk ki mélytányérokba a kocsonyát. Minden tányérba tegyünk húst, és szedjünk rá annyi levet, hogy ellepje. (én bele szoktam tenni a zöldséget is, de van aki szerint, akkor már ez nem is kocsonya)
  7. Hagyjuk kicsit kihűlni, és tegyük hűtőbe.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 14762
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 26.

Ajánló

A tetejére, ha kihűlt, akkor szórhatunk pirospaprikát és borsot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
nemnagykunszt 44 recept

A csirke elkaparja, a kakas kikukorékolja, a kecske elmekegi, a pulyka elijeszti, a sakál elüvölti a szerencsét, és még sorolhatnám, pedig enni azt kell, muszáj és szükséges. Mit főzzünk abban a tudatban, hogy újév lévén egy kis buli után fejfájással számolnunk kell másnap, ha többet iszunk, de nem a Kelletiénél, mert az egy pályaudvar... Mindenki mindig pont annyit iszik, amennyit kell, de mégis, ki érti, jön a macskajaj. Egy igazi tradicionális újévi recept, ami ráadásul elkészíthető már korán reggel, vagy tegnap, (aki tegnap olvasná), így ma (holnap) több idő marad koccintani, ami ugye nem hátrány. Sőt! Ja, a lényeg, másnaposság ellen kiváló… persze, nem tapasztalatból mondom, hanem mesélték… mások… emberek, de ha valamelyik haverom csaja felhív, hogy ugye te voltál az, akkor tagadok, nem is ismerlek. Egyszerű ez, mint egy vödör víz, nem kell megijedni. Végy 2 kg sertéscsülköt csonttal, bőrrel együtt, ez fontos. A hentesnél, ha tudod, csontoztasd ki, mert otthon már kicsit macerás. Darabold fel kb. 5-10 cm-es darabokra, és dobd bele egy 7 liter körüli fazékba. A csontot tedd az aljára. Tegyél hozzá sót, és egy húsleveskockát, mintha levest készítenél, 12-15 szem egész borsot és 4-5 babérlevelet. Tedd fel a tűzhelyre, fedd le, és várd meg, míg felforr, aztán vedd le a lángot (póvert) egészen kicsire, hogy csak gyöngyözzön, a fedőt félig hagyd rajta. Habozd le egy szűrőkanállal 2-3-szor. Fontos, ne forrjon, csak éppen hogy bugyogjon. Pucold meg a következőket és pakold bele a fazékba: egy nagy egész vöröshagyma, 5 gerezd egész fokhagyma. Hagyd főni 2 órán keresztül. Aztán mehet bele megpucolva két félbe vágott sárga és 1 fehérrépa, 1 karalábé, 1 zeller, 1 krumpli, 1 újhagyma, 1 paprika egészben. Ezt követően főzd további 2,5 órát. Többször nem mondom el, de lassú tűzön. Nehogy szétfőjjenek a zöldek, mert akkor zavaros lesz. Ha kész, vedd le a tűzhelyről és egy külön tálba szedd ki a zöldségeket, mert alapesetben a kocsonyába nem való (én mindig rakok bele, mert jó és kész). Ja, ja, kocsonyát csináltunk. Vegyél elő annyi mély edényt, tálat, hogy a térfogatuk összeadva nagyjából megegyezzen a fazékéval. Minden edény aljára rakj 1-2 csülök darabot, majd óvatosan merőkanállal merj rá annyit levet, hogy elfedje. A tetejét szórd meg egy csipet pirospaprikával, esetleg borssal. Ezt addig ismételd, amíg van alapanyag. Én a zöldségeket is fel szoktam használni 1 külön adagban (kivéve az egész paprikát és a vöröshagymákat), de van, aki sarlatánnak tart emiatt. A sarlatán az egy olyan ember, aki vizet prédikál, de bort iszik, fából vaskarikát, bolhából elefántot csinál, és azt sem tudja, hogy eszik-e, vagy isszák. Mondjuk, inkább isszák!… így végignézve..., ja, lehet. Na, már csak ki kell várni. Tudod, hogy kell fogyasztani? Der Medve. Ez egy DDR tévéjáték. Kb 4 óra, hidegben, hűtőben kevesebb…Másnap hidegen, aznaposságot csinál a másnaposságból, és még finom is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...