Kocsonya fokhagymásan csont nélkül
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
apecs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
94g sertéscsülök130 kcal
-
150g sertésköröm226 kcal
-
25g sertésfarok66 kcal
-
50g sárgarépa18 kcal
-
56g fehérrépa36 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
8g fokhagyma10 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
625g víz0 kcal
Összesen
490
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
750g sertéscsülök1042 kcal
-
1200g sertésköröm1806 kcal
-
200g sertésfarok529 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
450g fehérrépa287 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
5000g víz0 kcal
Összesen
3923
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
9.2g sertéscsülök13 kcal
-
14.7g sertésköröm22 kcal
-
2.5g sertésfarok6 kcal
-
4.9g sárgarépa2 kcal
-
5.5g fehérrépa4 kcal
-
1.1g vöröshagyma0 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
61.3g víz0 kcal
Összesen
48
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 42.7 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 805.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 289 mg
-
Nátrium 270 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 837.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 376 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 1547 micro
-
β-karotin 3687 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
490
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 341.7 g
Zsír
-
Összesen 221.1 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 1247 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6443.2 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 323 mg
-
Kálcium 1208 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 390 mg
-
Foszfor 2313 mg
-
Nátrium 2163 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.4 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 6701.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3005 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 109 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 134 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 433 micro
-
Kolin: 417 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 12378 micro
-
β-karotin 29498 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 923 micro
Összesen
3923
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 79.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 82.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 362 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
48
kcal
Hozzávalók
-
75 dkg sertéscsülök
-
1.2 kg sertésköröm
-
20 dkg sertésfarok
-
5 db sárgarépa
-
5 db fehérrépa
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 fej fokhagyma
-
ételízesítő ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
5 l víz
Elkészítés
- Éles késsel eltávolítjuk az esetleges szőröket. Egy edényben forrástól számítva kb. 5 percig főzzük a körmöket és a farkat. Kivesszük a habos fekete léből, és hideg vízzel leöblítjük.
- Közben megpucoljuk a zöldségeket hagymákat.
- Egy nagyméretű edényben feltesszük főni a disznóságokat, a habját sűrűn leszedjük. Ha már nem habzik, hozzáadjuk a zöldségeket, a vöröshagymát és a fokhagyma felét.
- 5 órán keresztül főzzük kis lángon, és közben hozzáadjuk az ételízesítőt, sózzuk. Bátran lehet akár túlsózni is (aki szereti), mire kihűl, veszít a sósságából.
- Ha elkészült, kiszedjük a húsokat, zöldségeket, a fokhagyma másik felét összezúzzuk, szűrőbe helyezzük, majd a fokhagymán keresztül öntve a levet leszűrjük.
- A gondosan kicsontozott húsokat tányérba helyezzük, majd a rámerjük a levet, aminek a tetejéről előzőleg merőkanállal óvatosan eltávolítottuk a zsírt.
- Ha megdermedt elkészült, jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 134
- Össznézettség: 19206
- Feltöltés dátuma: 2013. február 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
apecs
8 recept
A szüleimtől tanultam, tiszta és ízletes a végeredmény. A szakácstársaim kocsonyareceptjeit és azok kommentjeit olvasgatva sokat gondolkodtam, hogy közzétegyem-e vagy sem. Megütötte a szemem 1-2 érdekes hozzászólás: nem szabad lehabozni, ne sózzuk, mert nem dermed meg, zöldséget nem szoktak belerakni, stb. stb. Véleményem szerint a fél ország meg van győződve róla, hogy csak ő tud pörköltet, halászlevet vagy akár kocsonyát főzni, a másik fele meg csendben mosolyog. Pont azért szuper ez az oldal, mert egymás fortélyait, ízvilágát, módszereit eltanulhatjuk.