r
Nosalty Logó

Kocsonya fokhagymásan csont nélkül

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
apecs
Kocsonya fokhagymásan csont nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 490 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3923 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 48 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3687 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 490 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    341.7 g

Zsír

  • Összesen
    221.1 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6443.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    323 mg
  • Kálcium
    1208 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    2313 mg
  • Nátrium
    2163 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    6701.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3005 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    29498 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    923 micro
Összesen 3923 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 48 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Éles késsel eltávolítjuk az esetleges szőröket. Egy edényben forrástól számítva kb. 5 percig főzzük a körmöket és a farkat. Kivesszük a habos fekete léből, és hideg vízzel leöblítjük.
  2. Közben megpucoljuk a zöldségeket hagymákat.
  3. Egy nagyméretű edényben feltesszük főni a disznóságokat, a habját sűrűn leszedjük. Ha már nem habzik, hozzáadjuk a zöldségeket, a vöröshagymát és a fokhagyma felét.
  4. 5 órán keresztül főzzük kis lángon, és közben hozzáadjuk az ételízesítőt, sózzuk. Bátran lehet akár túlsózni is (aki szereti), mire kihűl, veszít a sósságából.
  5. Ha elkészült, kiszedjük a húsokat, zöldségeket, a fokhagyma másik felét összezúzzuk, szűrőbe helyezzük, majd a fokhagymán keresztül öntve a levet leszűrjük.
  6. A gondosan kicsontozott húsokat tányérba helyezzük, majd a rámerjük a levet, aminek a tetejéről előzőleg merőkanállal óvatosan eltávolítottuk a zsírt.
  7. Ha megdermedt elkészült, jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 134
  • Össznézettség: 19206
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szüleimtől tanultam, tiszta és ízletes a végeredmény. A szakácstársaim kocsonyareceptjeit és azok kommentjeit olvasgatva sokat gondolkodtam, hogy közzétegyem-e vagy sem. Megütötte a szemem 1-2 érdekes hozzászólás: nem szabad lehabozni, ne sózzuk, mert nem dermed meg, zöldséget nem szoktak belerakni, stb. stb. Véleményem szerint a fél ország meg van győződve róla, hogy csak ő tud pörköltet, halászlevet vagy akár kocsonyát főzni, a másik fele meg csendben mosolyog. Pont azért szuper ez az oldal, mert egymás fortélyait, ízvilágát, módszereit eltanulhatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...