r
Nosalty Logó

Kockás szivárvány torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kockás szivárvány torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A 3 tortakoronghoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 966 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A 3 tortakoronghoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 9641 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A 3 tortakoronghoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 364 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.4 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 966 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.4 g

Zsír

  • Összesen
    602.6 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    1140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5834 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1884 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    830.2 g
  • Cukor
    581 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    680.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    311 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2058 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1517 micro
Összesen 9641 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 364 kcal

Hozzávalók

A 3 tortakoronghoz

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A 3 tortakoronghoz

  1. 3 tortakorongot sütünk. Én 3 féle színezéket használtam. A szobahőmérsékletű margarint kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral (habosra), majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, 2 tojássárgáját egyesével, az átszitált lisztet és a kemény habbá vert fehérjét.
  2. Összekeverjük. Én külön tálakba mertem, amelyik szín középre kerül az lett a legkevesebb, a második szín valamivel több, és a külső részbe kerül a legtöbb tészta, ezután színeztem őket. Bármilyen színt lehet használni (pár csepp kell). Nagyjából kockás formákat kapunk (bár nekem elsőre nem lett tökéletes :), legközelebb már biztos jobban eltalálom az arányokat).
  3. A tésztát kikent, lisztezett tepsibe tesszük, majd tűpróbáig sütjük.
  4. A krémhez valókat kikeverjük.
  5. A lapokat megkenjük a krémmel, végül a külsejét is bevonjuk, majd díszítjük. Én marcipánnal vontam be, de ehető díszekkel is szép lenne, sőt natúrba is megfelelő.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: kb. 21
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6903
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 09.

Ajánló

Előre leírtam,hogy melyik színt, melyik kövesse,hogy végül jól mutasson, és ne kerüljön 2 szín egymás alá, így könnyen bele tudtam kanalazni a tortaformába. Középre tettem a legkisebb adagot, majd köré simítottam a 2. színt, végül a szélére került a 3. szín, elsimítottam, és így sütöttem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tudom létezik-e hasonló recept, ezt anyukám születésnapjára találtam ki, és egész jól sikerült elsőre! :) Valóban nem a legegészségesebb torta, de nem is az volt a lényeg számomra. Aki nem bírja a színezéket nyugodtan helyettesítheti akár szörppel is. 

Hozzávalók

A 3 tortakoronghoz

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...