Klasszikus paradicsomos káposzta hideg sertéssülttel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
Paradicsomos káposzta
-
250g káposzta50 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
60 kcal
-
53 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Hideg sertéssült
-
250g sertéscomb455 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
11g sertészsír101 kcal
Összesen
759
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
Paradicsomos káposzta
-
1000g káposzta200 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1000g passzírozott paradicsom240 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Hideg sertéssült
-
1000g sertéscomb1820 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
Összesen
3038
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
Paradicsomos káposzta
-
30.5g káposzta6 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
30.5g passzírozott paradicsom7 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
Hideg sertéssült
-
30.5g sertéscomb56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
1.4g sertészsír12 kcal
Összesen
92
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.1 g
Zsír
-
Összesen 44.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2416.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 675 mg
-
Nátrium 1405 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 621.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 159 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 229 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 66 micro
-
β-karotin 732 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 34738 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
759
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 228.3 g
Zsír
-
Összesen 179.4 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 673 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9666 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 211 mg
-
Kálcium 620 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 466 mg
-
Foszfor 2702 mg
-
Nátrium 5621 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.2 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 2484.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 375 mg
-
D vitamin: 226 micro
-
K vitamin: 638 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 68 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 469 micro
-
Kolin: 915 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 264 micro
-
β-karotin 2928 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 138950 micro
-
Lut-zea 489 micro
Összesen
3038
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 295.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4244 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
Paradicsomos káposzta
-
1000 g káposzta
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 teáskanál cukor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
10 dl passzírozott paradicsom
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 ek finomliszt
Hideg sertéssült
-
1000 g sertéscomb
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 ek sertészsír
Elkészítés
Paradicsomos káposzta
- A vöröshagymát kis kockákra aprítjuk, a káposztát a torzsájától lefelé haladva kettévágjuk, mindkét felét két-két befelé irányuló mozdulattal megszabadítjuk a torzsától. Az így kapott fél káposztákat a vágási felületükkel lefelé helyezve apró, hosszúkás csíkokra vágjuk.
- Nagy, legalább öt literes lábosba tesszük mindkét zöldséget, sózzuk, cukrozzuk, a fűszerekkel megszórjuk, majd kevés vizet hozzáöntve, kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk. Időnként megkeverjük és, ha szükséges, vízzel pótoljuk.
- A megfőtt káposztához öntjük a passzírozott paradicsomot, továbbra is kis lángon főzzük, ha szükségét érezzük, sózzuk, fűszerezzük.
- Ezalatt elkészítjük a rántást. Az olajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, folyamatos keverés alatt zsemleszínre pirítjuk.
- A rántáshoz teszünk 1-2 merőkanállal a káposzta levéből, elkeverjük, ezt keverjük hozzá a többi káposztához. Ha nem keverünk a léből a rántásba, előfordulhat, hogy a liszt csomóssá válik. További 5 percig főzzük a paradicsomos káposztát.
Hideg sertéssült
- A sertéscombot előkészítjük a felhasználáshoz. Minden oldalát sózzuk, a fűszerekkel bedörzsöljük. Tepsibe tesszük, alá némi zsírt kanalazunk, mellé a négy részre vágott vöröshagymát tesszük.
- Előmelegített, 150 fokos sütőben, alufóliával vagy a tepsi fedelével lefedve 180 perc alatt készre sütjük. Ha a tepsi fedelét használjuk, ügyeljünk, mert a sertéscomb sütés közben összeugrik, magasabb lesz, ez a fedőt felnyomhatja, több levegő jut a tepsibe, így a comb nem tud megfelelően párolódni.
- Ha a sertéssült elkészült, kihűtjük, szép szeleteket vágunk belőle. Természetesen melegen is fogyaszthatjuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 180 perc
- Receptkönyvben: 172
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 23522
- Feltöltés dátuma: 2018. július 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NapsütötteVidékünkön
175 recept
A menzán sokan nem szerették, köztük én sem a paradicsomos káposztát. A véleményem ma már teljesen más róla. A titka, hogy jól el legyen készítve, és máris a család asztalára varázsoltunk egy kitűnő ételt. A hideg sertéssült természetesen nem kötelező hozzá, ehetjük fasírtgolyóval, sertésvagdalttal, akár magában is, most viszont szerettem volna visszahozni a menza ízeit. Sikerült, és aki jó alapanyaggal dolgozik, valamint betartja a receptet, annak is fog. Sertéscombból válasszuk azt, amiből majd a legszebb szeleteket tudjuk vágni.