r
Nosalty Logó

Klasszik kókuszkocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Klasszik kókuszkocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A piskótához

A csokoládészószhoz és a bevonáshoz

Összesen 692 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A piskótához

A csokoládészószhoz és a bevonáshoz

Összesen 5524 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A piskótához

A csokoládészószhoz és a bevonáshoz

Összesen 405 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 692 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    378.1 g
  • Telített zsírsav
    274 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5452.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1429 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    2207 mg
  • Nátrium
    1294 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.1 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1787 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1755 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 5524 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 405 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A csokoládészószhoz és a bevonáshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A puha vajat kikeverjük a cukorral és vaníliás cukorral, majd ha már szép habos és fehér, hozzáadjuk a tojást, és azzal is alaposan elkeverjük.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, sütőport és sót, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk az egyharmadát a vajas alaphoz. Ezt követi a tej fele, majd egy másik harmad liszt, utána a maradék tej és végül a liszt utolsó harmada. Mindig várjuk meg, amíg a tészta felvette a hozzáadott alapanyagokat, csak után adjunk hozzá még többet.
  3. Egy 20X20 centiméteres sütőformát kivajazunk, majd kibélelünk sütőpapírral. Elegyengetjük benne a masszát, és 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe tesszük. Nagyjából 25 perc alatt megsül, de tartsuk szemmel, és mindenképpen végezzünk tűpróbát, nehogy túlsüljön és kiszáradjon a piskóta.
  4. Amikor a piskóta megsült, kivesszük a tepsiből, és egy rácsra tesszük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Közben elkészítjük a csokoládészószt.

A csokoládészószhoz és a bevonáshoz

  1. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a cukrot, és megvárjuk, amíg teljesen el nem olvad. Ekkor beleöntjük a kakaót is és csomómentesre keverjük. Végül hozzáadjuk a tejet, és 1-2 percig főzzük folyamatosan kevergetve, amíg kissé sűrűbb nem lesz.
  2. A piskótából egyforma kockákat vágunk (ha nagyon púpos lenne, levághatjuk a tetejét, de nem muszáj), majd egyenként belemártjuk a csokoládészószba, és meghempergetjük a kókuszreszelékben őket. A kókuszkockát fogyaszthatjuk frissen is, de egy éjszaka a hűtőben csodákra képes vele (tároljuk fóliával letakarva vagy légmentesen zárható dobozban).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 359
  • Tegnapi nézettség: 58
  • 7 napos nézettség: 690
  • Össznézettség: 26743
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 27.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek

Érkezik a régi sulibüfék, sarki cukrászdák és vasúti restik klasszikusa, a csokiban és kókuszban dúskáló kocka. Persze nem olyan fullasztó, mint a régiek, hanem puha belsővel, impozánsan, figyelmet követelően kerül elénk, hogy már az első pillanattól kezdve szerelembe essünk vele. Egy csésze kávéval a legfinomabb.

Hozzávalók

A piskótához

A csokoládészószhoz és a bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...