r
Nosalty Logó

Kivis túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csenge.Mlnr
Kivis túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Kekszes alap

Krém

Teteje

Összesen 1980 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Kekszes alap

Krém

Teteje

Összesen 9891 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Kekszes alap

Krém

Teteje

Összesen 388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    179.4 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1240.2 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    200 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1390 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 1980 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.3 g

Zsír

  • Összesen
    896.9 g
  • Telített zsírsav
    549 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    243 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    2334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6200.9 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    1144 mg
  • Vas
    1001 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1604 mg
  • Nátrium
    904 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.7 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1041.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7095 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6950 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1736 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 9891 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.2 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 388 kcal

Hozzávalók

Kekszes alap

Krém

Teteje

Elkészítés

Kekszes alap

  1. A kekszet apróra törjük, és az olvasztott vajat hozzáadjuk. Összekeverjük, majd egy 22 cm-es csatos tortaformába jól belenyomkodjuk.
  2. Kb. 5-10 percig sütjük előmelegített 210 fokos sütőben.

Krém

  1. A habtejszínen és a zselatinon kívül minden hozzávalót jól elkeverünk, hogy minél krémesebb legyen (turmixolhatjuk is).
  2. A habtejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a túrós krémhez.
  3. A zselatint a megfelelő módon elkészítjük, majd a krémhez adjuk.

Teteje

  1. A krémet rátesszük a kekszalapra, majd a felszeletelt kiviket (párat meghagyunk) a torta tetejére pakoljuk úgy, hogy mindenhova jusson lehetőleg.
  2. A megmaradt kivit összeturmixoljuk, és annyi vízzel öntjük fel, hogy egy halvány zöldes színt kapjunk. Ebből 1 dl-t elkezdünk melegíteni, beletesszük a zselatint, és a megfelelő módon elkészítjük.
  3. Ráöntjük a torta tetejére, és hűtőbe tesszük kb. 3 órára, amíg a zselatin megszilárdul.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1743
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csenge.Mlnr 12 recept

Itt a kivi szezonja, és illene már csinálni egy süteményt ezzel a frissítő gyümölccsel. Innen jött az ötlet, hogy egy túró-kivi párosítás mindenki napját feldobná ezekben a télies napokban.

Hozzávalók

Kekszes alap

Krém

Teteje

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...