r
Nosalty Logó

Kivis barna kocka citromkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Kivis barna kocka citromkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez, ízesítéshez

Összesen 801 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez, ízesítéshez

Összesen 4805 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez, ízesítéshez

Összesen 177 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1025.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 801 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    99 g

Zsír

  • Összesen
    302.7 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1884 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6155.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    1873 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    2197 mg
  • Nátrium
    1499 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.1 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1051.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2985 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    496 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    367 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    1279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2868 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1432 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2628 micro
Összesen 4805 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez, ízesítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük. Beleöntjük a tojássárgákat és 2 ek vizet. Habosra keverjük.
  2. A liszthez adjuk az átszitált kakaót és a sütőport. A tojásos masszába lazán beleforgatjuk.
  3. Papírral kibélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőbe toljuk.
  4. A tejjel, a cukorral megfőzzük a pudingot. Néha kavargatva - ne bőrösödjön -, hűtjük.
  5. Ha már majdnem kihűlt, belekeverjük a margarint és a citrom aromát.
  6. A keményre vert tejszín 1/3 -át lazán beleforgatjuk.
  7. A már kihűlt piskótát vízszintesen kettévágjuk. Elsimítjuk rajta a krém felét.
  8. Vékonyra szelt kivi szeletekkel kirakjuk. A krém másik felét a kiviréteg tetejére kenjük. Ráborítjuk a másik piskótalapot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 80 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 17804
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kivis barna kocka citromkrémmel
Olaszné Anci 191 recept

Az ötletet a Vidék íze 2011 Januári számából lestem el. Elkészítésénél viszont már nem ragaszkodtam a leíráshoz. A saját ötletem alapján folytattam. Az újság túrótöltelékkel ajánlotta - aki szereti elkészítheti úgy is -, én viszont úgy eltévesztettem a süti összerakását, mint aki életében most sütött először! Nem a krém közepébe raktam a szeletelt kivit, hanem a tetejére. Így nem olyan mutatós! Ti, akik elkészítitek, ügyesebbek legyetek, mint én voltam. Szét már nem szedem, az biztos!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez, ízesítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...