r
Nosalty Logó

Kinder Pingui házilag

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Péter kalandjai a konyhában
Kinder Pingui házilag
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Tejszínes krém

Csokoládés krém

Bevonat

Összesen 721 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Tejszínes krém

Csokoládés krém

Bevonat

Összesen 5753 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Tejszínes krém

Csokoládés krém

Bevonat

Összesen 346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 721 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    417.4 g
  • Telített zsírsav
    216 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6714.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1294 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    683 mg
  • Foszfor
    2773 mg
  • Nátrium
    1757 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.6 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    893 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1311 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1598 micro
Összesen 5753 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

Tészta

Tejszínes krém

Csokoládés krém

Bevonat

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legegyszerűbb, ha már alapból kettészedjük a tészta hozzávalóit, és úgy keverjük ki a 2 tészta lapot. Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, majd elkeverjük sütőporos lisztel. A kakaóport szitáljuk bele, és lassan keverjük össze a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a megmaradt tojásfehérjék keményre vert habját is keverjük hozzá.
  2. Előmelegített sütőben légkeverésen 200 °C-on süssük ki. Hamar elkészül, nem kell neki sok idő.
  3. A krém hozzávalóit is felezzük meg, és úgy dolgozzunk vele tovább. A zselatint készítsük el, ha kész, akkor verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 evőkanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg. Ha ez kész, akkor verjük kemény habbá.
  4. Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, egy adag krémet egyenletesen simítsunk rá, és tegyük hűtőbe.
  5. Mikrohullámú sütőben 45 ms-ig megolvasszuk a csokoládét a margarinnal és az olajjal, majd ha megolvadt, akkor jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
  6. Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe dermedni 1-2 órára.
  7. Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
  8. A süteményt tegyük vissza a hűtőbe. Tálalásig tartsuk hűtőben, és könnyebb lesz szeletelni, ha már megdermedt, és a vékony kést is meleg vízbe mártjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 36467
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Péter kalandjai a konyhában 7 recept

Ezt a receptet egy ismerősömtől kaptam, mivel nem merte kipróbálni, és én szeretem a kihívást. :)

Hozzávalók

Tészta

Tejszínes krém

Csokoládés krém

Bevonat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...