Kinder Pingui házilag
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Péter kalandjai a konyhában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 33% Zsír
Tészta
-
41g tojás52 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
6g víz0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
6 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Tejszínes krém
-
63g növényi tejszín157 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
Csokoládés krém
Bevonat
-
1g víz0 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
Összesen
721
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 33% Zsír
Tészta
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
48g víz0 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
46 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Tejszínes krém
-
500g növényi tejszín1255 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
Csokoládés krém
Bevonat
-
8g víz0 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
Összesen
5753
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 33% Zsír
Tészta
-
19.9g tojás25 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
2.9g víz0 kcal
-
7.2g finomliszt26 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
Tejszínes krém
-
30.1g növényi tejszín76 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
Csokoládés krém
Bevonat
-
0.5g víz0 kcal
-
6g margarin43 kcal
-
12g étcsokoládé66 kcal
Összesen
346
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 52.2 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 839.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 347 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 42.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 264 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 200 micro
Összesen
721
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.4 g
Zsír
-
Összesen 417.4 g
-
Telített zsírsav 216 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 59 g
-
Koleszterin 1118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6714.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 1294 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 683 mg
-
Foszfor 2773 mg
-
Nátrium 1757 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 423.6 g
-
Cukor 249 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 336.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2110 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 216 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 893 mg
-
Retinol - A vitamin: 2001 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 1311 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1598 micro
Összesen
5753
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 404.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
346
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 ek víz
-
6 púpozott ek finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
Tejszínes krém
-
5 dl növényi tejszín
-
1 ek zselatin
-
0.5 kávéskanál vaníliaaroma
Csokoládés krém
Bevonat
-
1 ek víz
-
10 dkg margarin
-
20 dkg étcsokoládé
Elkészítés
Tészta
- A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legegyszerűbb, ha már alapból kettészedjük a tészta hozzávalóit, és úgy keverjük ki a 2 tészta lapot. Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, majd elkeverjük sütőporos lisztel. A kakaóport szitáljuk bele, és lassan keverjük össze a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a megmaradt tojásfehérjék keményre vert habját is keverjük hozzá.
- Előmelegített sütőben légkeverésen 200 °C-on süssük ki. Hamar elkészül, nem kell neki sok idő.
- A krém hozzávalóit is felezzük meg, és úgy dolgozzunk vele tovább. A zselatint készítsük el, ha kész, akkor verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 evőkanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg. Ha ez kész, akkor verjük kemény habbá.
- Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, egy adag krémet egyenletesen simítsunk rá, és tegyük hűtőbe.
- Mikrohullámú sütőben 45 ms-ig megolvasszuk a csokoládét a margarinnal és az olajjal, majd ha megolvadt, akkor jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
- Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe dermedni 1-2 órára.
- Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
- A süteményt tegyük vissza a hűtőbe. Tálalásig tartsuk hűtőben, és könnyebb lesz szeletelni, ha már megdermedt, és a vékony kést is meleg vízbe mártjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 162
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 36493
- Feltöltés dátuma: 2014. március 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Péter kalandjai a konyhában
7 recept
Ezt a receptet egy ismerősömtől kaptam, mivel nem merte kipróbálni, és én szeretem a kihívást. :)