r
Nosalty Logó

Kínai mustáros-mézes csirke rántottás rizzsel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Kínai mustáros-mézes csirke rántottás rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 538 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2142 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1493.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    201 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 538 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.2 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5975.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1570 mg
  • Nátrium
    3774 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.2 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    803.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    684 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1065 micro
  • β-crypt
    282 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1290 micro
Összesen 2142 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet besózzuk, beborsozzuk és hagyjuk fél óráig a fűszerekben állni.
  2. Közben vizet forralunk, majd jól összekeverjük egy tálban a forró vizet mustárral, mézzel, fokhagyma darabokkal, citromhéjjal és citromlével, valamint pirospaprika porral.
  3. Wokban kevés olajat hevítünk, hozzáadjuk a csirkedarabkákat, majd fehérre pirítjuk. Ehhez öntjük a mixet, amit előzőleg elkészítettünk, majd hozzáadjuk a húsleves kockákat is.
  4. Most egy nagyon híg levet kaptunk. Alacsonyabb fokozatra kapcsoljuk a gázt/ főzőlapot, és hagyjuk addig rotyogni, míg a szósz be nem sűrűsödik. Ha már jó sűrű a szósz, a gázt/ főzőlapot a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk, és jól rákaramellizáljuk a mézes szószt.
  5. Időközben két tojásból a szokásos módon rántottát készítünk, majd főtt rizzsel összekeverjük. Ezt szolgáljuk fel köretként a húshoz.
  • Receptkönyvben: 432
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 48350
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretek étterembe járni, bár nagyon ritkán teszem/ adatik meg. Nem kizárólag a hangulatért, az evés öröméért, hanem az étlap böngészéséért is szeretem. Imádom, ahogy olvasom az étlapot, megszáll az ihlet és rám ront a kreativitás. Jobbnál jobb receptötletek, ízkombinációk cikáznak a fejemben, legjobb lenne, ha azonnal mindet papírra is vetném. Persze tudom, hogy a legtöbb étterem étlapja az internet segítségével már otthonról elérhető, valahogy mégis kell az az apró plusz, az az extra csavar, amit megmozgat bennem valamit... valami, amit a hely atmoszférájának hívnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...