r
Nosalty Logó

Kínai kacsás-zöldséges tészta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Kínai kacsás-zöldséges tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 624 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1869 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1623.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    875 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1045 micro
  • β-karotin
    2744 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    879 micro
Összesen 624 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4871.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1475 mg
  • Nátrium
    2626 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.4 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    912 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    800 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    3136 micro
  • β-karotin
    8233 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2638 micro
Összesen 1869 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    271 micro
  • β-karotin
    711 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsamellről lehúzzuk a bőrét, amit apró kis kockákra vágunk, a mellet pedig vékony szeletekre csíkozzuk.
  2. A bőrt félretesszük, a felcsíkozott mellet méz, lime-lé, szójaszósz keverékéből készült pácba hűtőbe tesszük néhány órára.
  3. A bőrt kisütjük, félreteszük.
  4. A kisült zsíron hirtelen megsütjük a mellet a gyömbérrel, a chilivel, a mézzel, és a páclével.
  5. A tésztát sós vízben megfőzzük nem teljesen készre, mert a hús szósza rákerül, amit még felszív.
  6. Amikor a tésztát a főzővízbe tesszük, fölé egy lyukacsos párolóba (akár egy tésztaszűrőbe) helyezzük a zöldségeket, mert mire a tészta megfő, a zöldségek pont kellően megpárolódnak (kevés só, bors, kínai hétfűszer keverék mehet rá, de csak szerényen).
  7. Ha a tésztát leszűrtük, rádobjuk a kisült apró tepertőt, és a szószos mellcsíkokat, majd összekeverjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 12631
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kínai kacsás-zöldséges tészta
Évi néni 1830 recept

Ezt a receptet sehol sem lehet olvasni, mert ez az én maradékfeldolgozó agyam szüleménye. Evvel együtt jól sikerült. Mindenesetre sokkal jobb volt, mintha valami kínai gyorsbüfében ettem volna, ráadásul olyan anyagokból készült, amiket szeretek. Nagy előnye, hogy nem időigényes elkészíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...