r
Nosalty Logó

Kijevi krémes Katharosztól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Kijevi krémes Katharosztól
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Krém

Tészta

Diós hab

Sütés

Összeállítás

1611
Kalória
23.1g
Fehérje
162.9g
Szénhidrátok
99.4g
Zsír
64.5g
Víz
238.2g
Koleszterin
5.2g
Rost
91.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Krém

Tészta

Diós hab

Sütés

Összeállítás

Összesen 1611 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Krém

Tészta

Diós hab

Sütés

Összeállítás

Összesen 9661 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Krém

Tészta

Diós hab

Sütés

Összeállítás

Összesen 373 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    99.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1272.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    593 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 1611 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    138.6 g

Zsír

  • Összesen
    596.6 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    174 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    198 g
  • Koleszterin
    1429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7635.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2028 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    595 mg
  • Foszfor
    3080 mg
  • Nátrium
    1639 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    977.7 g
  • Cukor
    551 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    387.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3705 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    893 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3559 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1730 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    975 micro
Összesen 9661 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 373 kcal

Elkészítés

Krém

  1. A pudingport sűrűre főzzük a tejjel és a vaníliás cukorral, majd hűlni hagyjuk, a tetejét folpackkal lefedjük, hogy ne bőrösödjön be.
  2. Közben a puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a teljesen kihűlt pudingot is. Ez a művelet robotgép segítségével könnyebb.

Tészta

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kétféle cukorral, majd a tojássárgákkal, tejföllel és a puha margarinnal tésztát gyúrunk. Három részre osztjuk.

Diós hab

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, de a vége felé apránként hozzáadjuk a kétféle cukrot is, végül óvatosan beleforgatjuk a darált diót is.

Sütés

  1. 24x35 centiméteres lekapcsolható oldalú tepsi alján, erre tesszük a sütőpapíron kinyújtott tészta lapot, villával megszurkáljuk és rákenjük a diós hab egyharmadát, megszórjuk a durvára vágott dió szintén egy harmadával.
  2. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-16 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki, amikor a hab kezd színesedni rajta, már készen is van.
  3. Ezzel a módszerrel megsütjük a másik két lapot is, érdemes a sütőpapíron nyújtani, mert kissé ragacsos a tészta, és így könnyebb bánni vele.

Összeállítás

  1. Ha kihűltek a lapok, tepsibe rétegezzük a következőképpen.
  2. Egy tészta lap, ezt megkenjük krémmel, ismét tészta lap és krém, végül az utolsó lap és egy kevés krém, valamint darált dió következik.
  3. Érdemes egy éjszakára hidegre tenni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24 x 35

Ez egy nagyon finom, kiadós sütemény, és mivel előre el lehet készíteni, kiváló lehet akár egy ünnepi alkalomra vagy vendégvárásra is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!