Kijevi krémes Katharosztól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 28% Zsír
Krém
-
67g finomliszt243 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
22g cukor84 kcal
-
13 kcal
-
33g margarin239 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
7g tejföl13 kcal
Tészta
-
33g tojásfehérje17 kcal
-
22g cukor84 kcal
-
13 kcal
-
30g dió196 kcal
-
12g dió76 kcal
Diós hab
Sütés
-
7g dió44 kcal
Összeállítás
Összesen
1611
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 28% Zsír
Krém
-
400g finomliszt1456 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
130g cukor503 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
40g tejföl79 kcal
Tészta
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
130g cukor503 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
180g dió1177 kcal
-
70g dió458 kcal
Diós hab
-
343 kcal
-
500g tej280 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
200g porcukor774 kcal
Sütés
-
40g dió262 kcal
Összeállítás
Összesen
9661
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 28% Zsír
Krém
-
15.5g finomliszt56 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
7.7g margarin56 kcal
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
1.5g tejföl3 kcal
Tészta
-
7.7g tojásfehérje4 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
7g dió46 kcal
-
2.7g dió18 kcal
Diós hab
-
3.5g vaníliás pudingpor13 kcal
-
19.4g tej11 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
9.7g vaj69 kcal
-
7.7g porcukor30 kcal
Sütés
-
1.5g dió10 kcal
Összeállítás
Összesen
373
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 99.4 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 238 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1272.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 338 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 513 mg
-
Nátrium 273 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.9 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 64.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 618 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 593 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 288 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
1611
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 138.6 g
Zsír
-
Összesen 596.6 g
-
Telített zsírsav 192 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 174 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 198 g
-
Koleszterin 1429 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7635.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 244 mg
-
Kálcium 2028 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 595 mg
-
Foszfor 3080 mg
-
Nátrium 1639 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 977.7 g
-
Cukor 551 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 387.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3705 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 214 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 525 micro
-
Kolin: 893 mg
-
Retinol - A vitamin: 3559 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 1730 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 975 micro
Összesen
9661
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 295.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
373
kcal
Hozzávalók
Krém
-
40 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg margarin
-
4 db tojássárgája
Tészta
-
5 db tojásfehérje
-
2 csomag vaníliás cukor
Diós hab
-
5 dl tej
-
2 csomag vaníliás cukor
-
25 dkg vaj
-
20 dkg porcukor
Sütés
Összeállítás
Elkészítés
Krém
- A pudingport sűrűre főzzük a tejjel és a vaníliás cukorral, majd hűlni hagyjuk, a tetejét folpackkal lefedjük, hogy ne bőrösödjön be.
- Közben a puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a teljesen kihűlt pudingot is. Ez a művelet robotgép segítségével könnyebb.
Tészta
- A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kétféle cukorral, majd a tojássárgákkal, tejföllel és a puha margarinnal tésztát gyúrunk. Három részre osztjuk.
Diós hab
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, de a vége felé apránként hozzáadjuk a kétféle cukrot is, végül óvatosan beleforgatjuk a darált diót is.
Sütés
- 24x35 centiméteres lekapcsolható oldalú tepsi alján, erre tesszük a sütőpapíron kinyújtott tészta lapot, villával megszurkáljuk és rákenjük a diós hab egyharmadát, megszórjuk a durvára vágott dió szintén egy harmadával.
- Ezután 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-16 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki, amikor a hab kezd színesedni rajta, már készen is van.
- Ezzel a módszerrel megsütjük a másik két lapot is, érdemes a sütőpapíron nyújtani, mert kissé ragacsos a tészta, és így könnyebb bánni vele.
Összeállítás
- Ha kihűltek a lapok, tepsibe rétegezzük a következőképpen.
- Egy tészta lap, ezt megkenjük krémmel, ismét tészta lap és krém, végül az utolsó lap és egy kevés krém, valamint darált dió következik.
- Érdemes egy éjszakára hidegre tenni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24 x 35
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 156
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 12041
- Feltöltés dátuma: 2014. március 15.
Ajánló
Tipp: - az egyes lapoknál kissé nyomjuk le a tésztát, de csak óvatosan. A krémet úgy osszuk el, hogy a lapok között bőven legyen, a tetejére elég egy kevés is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Ez egy nagyon finom, kiadós sütemény, és mivel előre el lehet készíteni, kiváló lehet akár egy ünnepi alkalomra vagy vendégvárásra is.