r
Nosalty Logó

Kijevi krémes Katharosztól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Kijevi krémes Katharosztól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Krém

Tészta

Diós hab

Sütés

Összeállítás

Összesen 1611 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Krém

Tészta

Diós hab

Sütés

Összeállítás

Összesen 9661 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Krém

Tészta

Diós hab

Sütés

Összeállítás

Összesen 373 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    99.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1272.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    593 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 1611 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    138.6 g

Zsír

  • Összesen
    596.6 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    174 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    198 g
  • Koleszterin
    1429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7635.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2028 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    595 mg
  • Foszfor
    3080 mg
  • Nátrium
    1639 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    977.7 g
  • Cukor
    551 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3705 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    893 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3559 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1730 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    975 micro
Összesen 9661 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

Krém

Tészta

Diós hab

Sütés

Összeállítás

Elkészítés

Krém

  1. A pudingport sűrűre főzzük a tejjel és a vaníliás cukorral, majd hűlni hagyjuk, a tetejét folpackkal lefedjük, hogy ne bőrösödjön be.
  2. Közben a puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a teljesen kihűlt pudingot is. Ez a művelet robotgép segítségével könnyebb.

Tészta

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kétféle cukorral, majd a tojássárgákkal, tejföllel és a puha margarinnal tésztát gyúrunk. Három részre osztjuk.

Diós hab

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, de a vége felé apránként hozzáadjuk a kétféle cukrot is, végül óvatosan beleforgatjuk a darált diót is.

Sütés

  1. 24x35 centiméteres lekapcsolható oldalú tepsi alján, erre tesszük a sütőpapíron kinyújtott tészta lapot, villával megszurkáljuk és rákenjük a diós hab egyharmadát, megszórjuk a durvára vágott dió szintén egy harmadával.
  2. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-16 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki, amikor a hab kezd színesedni rajta, már készen is van.
  3. Ezzel a módszerrel megsütjük a másik két lapot is, érdemes a sütőpapíron nyújtani, mert kissé ragacsos a tészta, és így könnyebb bánni vele.

Összeállítás

  1. Ha kihűltek a lapok, tepsibe rétegezzük a következőképpen.
  2. Egy tészta lap, ezt megkenjük krémmel, ismét tészta lap és krém, végül az utolsó lap és egy kevés krém, valamint darált dió következik.
  3. Érdemes egy éjszakára hidegre tenni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24 x 35
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 12041
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 15.

Ajánló

Tipp: - az egyes lapoknál kissé nyomjuk le a tésztát, de csak óvatosan. A krémet úgy osszuk el, hogy a lapok között bőven legyen, a tetejére elég egy kevés is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kijevi krémes Katharosztól
Katharosz 499 recept

Ez egy nagyon finom, kiadós sütemény, és mivel előre el lehet készíteni, kiváló lehet akár egy ünnepi alkalomra vagy vendégvárásra is.

Hozzávalók

Krém

Tészta

Diós hab

Sütés

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...