Kijevi csirkemell Tomatotree konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tomatotree
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 21% Zsír
A csirkéhez
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
13g sajt44 kcal
-
13g füstölt sajt41 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A panírozáshoz, sütéshez
-
50g finomliszt182 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
5g tej3 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
Összesen
1420
kcal
- 15% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 21% Zsír
A csirkéhez
-
800g csirkemellfilé960 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A panírozáshoz, sütéshez
-
200g finomliszt728 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
20g tej11 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
Összesen
5672
kcal
- 15% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 21% Zsír
A csirkéhez
-
43.4g csirkemellfilé52 kcal
-
2.7g vaj19 kcal
-
2.7g sajt10 kcal
-
2.7g füstölt sajt9 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
2.4g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A panírozáshoz, sütéshez
-
10.8g finomliszt39 kcal
-
8.9g tojás11 kcal
-
1.1g tej1 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.8g zsemlemorzsa43 kcal
-
13.8g napraforgó olaj122 kcal
Összesen
307
kcal
- 15% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.8 g
Zsír
-
Összesen 92.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1742.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 236 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 692 mg
-
Nátrium 613 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 204.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 193 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 290 mg
-
Retinol - A vitamin: 199 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 593 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 820 micro
Összesen
1420
kcal
- 15% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 271.2 g
Zsír
-
Összesen 371.1 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 148 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 106 g
-
Koleszterin 1293 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6971.2 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 356 mg
-
Kálcium 946 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 412 mg
-
Foszfor 2766 mg
-
Nátrium 2452 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 302.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 817.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 994 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 113 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 138 micro
-
K vitamin: 771 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 93 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 486 micro
-
Kolin: 1158 mg
-
Retinol - A vitamin: 796 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2373 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3280 micro
Összesen
5672
kcal
- 15% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 377.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
307
kcal
Hozzávalók
A csirkéhez
-
80 dkg csirkemellfilé
-
5 dkg vaj
-
5 dkg füstölt sajt
-
1 ek mustár
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A panírozáshoz, sütéshez
-
20 dkg finomliszt
-
3 db tojás
-
2 ek tej
-
1 csipet só
-
20 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
A csirkéhez
- A puha vajhoz villával hozzákeverjük a reszelt sajtokat, mustárt és a fűszereket, majd egy alufólia darabon a sajtos-vajas töltelékből hengert formálunk (kb. 3-4 cent átmérőjűt), és fóliástól a fagyasztóban kifagyasztjuk.
- Amíg a vaj fagy, a húst kiklopfoljuk, besózzuk, félretesszük.
- A fagyos fűszeres vajat elosztjuk 8 karikára, hogy mindegyik szelet húsra jusson. A húsokat kiterítjük, a közepükre tesszük a fűszeres vajat, és felgöngyöljük őket. Hústűvel, ill. fogpiszkálóval rögzítjük, hogy a töltelék majd ne folyjon ki.
- Duplán panírozzuk, mint a sajtot szokás.
- Bő forró olajban aranybarnára sütjük, papírtörlővel bélelt tálba szedjük. Sült krumplival, krumplipürével, salátával tálaljuk. Az asztaltársaságot pedig figyelmeztetjük a hústűkre, fogpiszkálókra.
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 827
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 43
- Össznézettség: 232239
- Feltöltés dátuma: 2013. április 14.
Ajánló
Ha nem méricskéljük a vajat és a sajtokat, és esetleg több lesz a kelleténél, akkor még fagyottan visszatehetjük a mélyhűtőbe legközelebbre, vagy fel is tálalhatjuk a hús mellé. Jó, ha a hús vékonyra van klopfolva, mert a feltekerésénél több réteg is egymásra kerülhet, és ha túl vastag, nem sül át jól.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Tomatotree
262 recept
A forró, folyós töltelék különlegesebbé teszi, mint a sima rántott húst. (Nincs nekem azzal se semmi bajom.)