r
Nosalty Logó

Kígyórétes illatos almatöltelékkel Judyth konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Kígyórétes illatos almatöltelékkel Judyth konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

A teteje bekenéséhez

Összesen 746 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

A teteje bekenéséhez

Összesen 5962 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

A teteje bekenéséhez

Összesen 206 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 746 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    245.3 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2363.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1177 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    881.1 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    1511.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2014 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1936 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    798 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 5962 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

A teteje bekenéséhez

Elkészítés

Tészta

  1. Miután készen van az almatöltelék, fogjunk hozzá a tésztához.
  2. A lisztet, cukrot, sót, a reszelt citrom héját összekeverjük, a vajjal (vagy margarinnal) elmorzsoljuk, ekkor kerül bele a tojás, a felfuttatott élesztő, majd annyi tejföl, hogy lágy tésztát kapjunk (fokozatosan adjuk hozzá), jól összedolgozzuk. Akkor szuper a tészta, ha az edény faláról, a kezünkről is szépen leválik.
  3. 4 cipóra osztjuk a tésztát, s az almatölteléket is 4 részre.
  4. Mindegyik cipóból téglalapot nyújtunk - körülbelül 24x35 cm - , szintén 3-5 mm vastagságúra, s a téglalapok mindkét oldalát - a szélességének a harmadát mindkét oldalról - vékony csíkokra bevagdossuk, a szemben lévőt is, lehetőleg szemben legyenek a bevágások. Sütőpapírból nyírjunk méretre 4 db feljebb említett nagyságú téglalapot, s azon végezzük sorban a műveleteket - ezzel megkönnyítjük a saját munkánkat, s egyenlő nagyságúak is lesznek.
  5. A töltelék 1 negyedét középre rákanalazzuk, egyenletesen elosztva az első kinyújtott, bevagdosott cipóra -, majd ráhajtogatjuk - végig ugyanabban az irányban, ahogyan elkezdtük - két oldalról a szemben lévő "rojtokat", hogy fedjék egymást.
  6. Mindegyikkel így járunk el, közben sütőpapírral bélelt sütőbe átrakjuk ügyesen, alányúlva, szépen sorban, ahogyan elkészül egy "rúd".
  7. Megkenjük a felvert (nem habbá) tojásfehérjével, s előmelegített sütőben (az összeállítás megkezdésekor kapcsoljuk be a sütőt), 150 fokon, alsó-felső sütéssel, körülbelül 30 - 40 perc alatt szép színűre sütjük, mint a képen látható.
  8. Miután megsült, hagyjuk kihűlni, majd takarjuk le, még egy picit pihentessük - ha meg bírjuk állni :) -, s ezután szépen szeletelve tálalhatjuk, fogyaszthatjuk. Én nem szórtam meg ekkor sem porcukorral, mert nagyon mutatós így, de tetszés szerint lehet fahéjas vagy sima porcukorral meghinteni.
  9. Próbáljátok ki így is, annak ellenére, hogy ez kicsit hosszadalmasabb, mint a pitét összeállítani, de kell egy kis változatosság! :) Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!

Töltelék

  1. Először az almatölteléket készítjük el.
  2. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, s a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kinyomkodjuk a levét (ezt megisszuk, ez az igazi 100%-os almalé), egy lábasban 10-15 percig pároljuk, kevergetés mellett, miközben hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket, a citrom levét.
  3. Megkóstoljuk, ha valami kell még bele, a szánk íze szerint ízesítjük. Félretesszük hűlni.

A teteje bekenéséhez

  1. A tojásfehérjét kissé felverjük (nem habosra), majd ezzel kenjük be a kiflicskék tetejét.
  2. Hogy a sárgája se vesszen kárba, cukorral habosra keverve nagyon finom nasi, s egészséges is. :)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38X32X5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 35 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 8548
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ősszel és télen nagyon sok almás sütit sütünk......nagyon sok pite készül belőle :)......éppen ezért, én igyekszem változatosabban megoldani e finom, nagyszerű, tápláló gyümölcs "formába öntését".......a receptjeim között megtalálható - Almás kiflicskék JUDYTH konyhájából -, szintén nagyon finom, csinos süti, ugyanezekből az alapanyagokból készült, de mégis más :)......ez a tészta nagyon sokoldalú......több süteményhez is - az almás pitém is ebből készül, de azt még nem töltöttem fel, mert rengeteg pitét olvashattunk az utóbbi időben :) - ezt használom......nem szeretjük a felfújt, vastag tésztájú, kevés töltelékes süteményeket.....az ilyen sok töltelékes, kevés tésztás, "kecses formákat" imádjuk :).......mert, ez ilyen.......bármilyen alkalomra, ünnepnapra, más töltelékkel is kiváló, szoktam is variálni......"röviden" ennyi elég is róla :).......ki kell próbálni.......

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

A teteje bekenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...