Kézműves pizza
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Allisc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
tészta
-
150g finomliszt546 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
60g víz0 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
feltét
Összesen
1258
kcal
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
tészta
-
300g finomliszt1092 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
120g víz0 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
feltét
-
100g sonka138 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
100g szalámi493 kcal
-
36g olajbogyó42 kcal
-
150g konzerv paradicsom24 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
2514
kcal
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
tészta
-
29.1g finomliszt106 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
11.7g víz0 kcal
-
1.9g friss élesztő2 kcal
feltét
-
9.7g sonka13 kcal
-
19.4g sajt68 kcal
-
9.7g szalámi48 kcal
-
3.5g olajbogyó4 kcal
-
14.6g konzerv paradicsom2 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
243
kcal
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.4 g
Zsír
-
Összesen 55.5 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4290.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 717 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 569 mg
-
Nátrium 2857 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 215.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 335 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 263 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2059 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
1258
kcal
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124.7 g
Zsír
-
Összesen 111 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 246 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8581 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 1435 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 1138 mg
-
Nátrium 5715 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 241.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 431.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 669 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 283 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 626 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 527 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4118 micro
-
Lut-zea 365 micro
Összesen
2514
kcal
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 833.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 555 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 400 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
243
kcal
Hozzávalók
tészta
-
30 dkg finomliszt
-
1 kk só
-
1 csipet cukor
-
15 ek víz
-
2 dkg friss élesztő
feltét
-
10 dkg sonka
-
20 dkg sajt
-
10 dkg szalámi
-
12 db olajbogyó
-
15 dkg konzerv paradicsom
-
bazsalikom ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
Elkészítés
tészta
- Elkészítjük a tésztát: A lisztet egy kelesztésre alkalmas tálba szórjuk, közepébe egy kis mélyedést alakítunk ki, ebbe beleszórjuk a sót és a cukrot.
- Meglangyosítjuk a vizet kb. 35-38 °C-ra, és beleöntjük a mélyedésbe, majd belemorzsoljuk az élesztőt is a langyos vízbe. Lefedve hagyjuk 5-6 percet, hogy elkezdjen dolgozni az élesztő. Eztán kézzel jól összedolgozzuk, és kb. 20-30 percen keresztül dagasztjuk. Akkor van készen a tészta, ha szép sima és hólyagos a felülete, illetve az edénytől és a kezünktől is szépen elválik, azaz már nem tapad.
- Letakarva, langyos helyen 1-1,5 órát kelesztjük.
- A kelesztési idő alatt felkockázzuk a sonkát, lereszeljük a sajtot, a paradicsom konzervet is összeaprítjuk, ha darabos. Bekapcsoljuk a sütőt, 250 °C-ra állítjuk.
- Mikor a tészta megkelt, kiborítjuk egy deszkára, és sodrófa használata nélkül, kézzel széthúzogatjuk nagyjából kör alakúra, lehetőleg ne lisztezzük a felületet és a kezünket se.
- Pizzasütő tálcára tesszük, és ráöntjük a paradicsomot, majd megszórjuk szárított bazsalikommal és oregánóval. Rápakoljuk a sonkát és a szalámit, majd ráhalmozzuk a reszelt sajtot egyenletesen.
- Mikor betesszük a forró sütőbe a pizzát, akkor a hőfokot 220 °C-ra mérsékeljük, és alul-felül sütéssel 15 perc alatt készre sütjük. Sütés után díszíthetjük még olajbogyóval, illetve friss bazsalikom levéllel.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1175
- Feltöltés dátuma: 2016. március 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Allisc
56 recept
A kézműves pizza tésztájának a receptjét egy eredeti olasz szakácskönyvből szereztem meg. Fontos a friss élesztő, és a kelesztési idő betartása. A feltét tetszés szerint variálható. Én általában mozzarella és trappista sajtot használok, vegyesen.