r
Nosalty Logó

Kézműves pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Allisc
Kézműves pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

feltét

Összesen 1258 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

feltét

Összesen 2514 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

feltét

Összesen 243 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4290.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    2857 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2059 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 1258 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.7 g

Zsír

  • Összesen
    111 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8581 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1435 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1138 mg
  • Nátrium
    5715 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    669 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    527 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4118 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 2514 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    833.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    400 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

tészta

feltét

Elkészítés

tészta

  1. Elkészítjük a tésztát: A lisztet egy kelesztésre alkalmas tálba szórjuk, közepébe egy kis mélyedést alakítunk ki, ebbe beleszórjuk a sót és a cukrot.
  2. Meglangyosítjuk a vizet kb. 35-38 °C-ra, és beleöntjük a mélyedésbe, majd belemorzsoljuk az élesztőt is a langyos vízbe. Lefedve hagyjuk 5-6 percet, hogy elkezdjen dolgozni az élesztő. Eztán kézzel jól összedolgozzuk, és kb. 20-30 percen keresztül dagasztjuk. Akkor van készen a tészta, ha szép sima és hólyagos a felülete, illetve az edénytől és a kezünktől is szépen elválik, azaz már nem tapad.
  3. Letakarva, langyos helyen 1-1,5 órát kelesztjük.
  4. A kelesztési idő alatt felkockázzuk a sonkát, lereszeljük a sajtot, a paradicsom konzervet is összeaprítjuk, ha darabos. Bekapcsoljuk a sütőt, 250 °C-ra állítjuk.
  5. Mikor a tészta megkelt, kiborítjuk egy deszkára, és sodrófa használata nélkül, kézzel széthúzogatjuk nagyjából kör alakúra, lehetőleg ne lisztezzük a felületet és a kezünket se.
  6. Pizzasütő tálcára tesszük, és ráöntjük a paradicsomot, majd megszórjuk szárított bazsalikommal és oregánóval. Rápakoljuk a sonkát és a szalámit, majd ráhalmozzuk a reszelt sajtot egyenletesen.
  7. Mikor betesszük a forró sütőbe a pizzát, akkor a hőfokot 220 °C-ra mérsékeljük, és alul-felül sütéssel 15 perc alatt készre sütjük. Sütés után díszíthetjük még olajbogyóval, illetve friss bazsalikom levéllel.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1172
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kézműves pizza tésztájának a receptjét egy eredeti olasz szakácskönyvből szereztem meg. Fontos a friss élesztő, és a kelesztési idő betartása. A feltét tetszés szerint variálható. Én általában mozzarella és trappista sajtot használok, vegyesen.

Hozzávalók

tészta

feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...