r
Nosalty Logó

Kézbőlrák

Flikflak
Kézbőlrák
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

651
Kalória
22.6g
Fehérje
35.1g
Szénhidrát
47g
Zsír
120.8g
Víz
216g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 651 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1302 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1239.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    626 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    120.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4131 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 651 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    93.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2478.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    1252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    241.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 1302 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1563 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 247 kcal

Elkészítés

  1. A garnélarákot jól leöblítjük, s egy szűrőben félretesszük lecsepegni.
  2. A tojást összekeverjük a 2,5 ek liszttel és a tejjel, kevés sót, cayenne borsot, valamint egy lapos mokkáskanálnyi oregánót szórunk hozzá.
  3. Az újhagymát, a fokhagymát, a paradicsomot és a bazsalikomot is összeaprítjuk olyan kicsikre, amennyire csak tudjuk - még az újhagymát is olyan picire, mint a fokhagymát szoktuk -, majd ezeket is belekeverjük a masszánkba.
  4. Kb. 10-15 percet hagyjuk állni.
  5. A garnélákat meghempergetjük 2eklisztben, belemártjuk a fűszeres palacsintatésztába, majd forró olajban kisütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p

Kiss Zsolt javasolta egyik hozzászólásában, hogy mindenképp ki kell próbálni fűszerezett palacsintatésztában kisütni a kis rákokat. Köszönet a fantasztikus ötletért! Én ugyanis kipróbáltam. A párom teljesen oda van érte!  Így ismét az Ő véleményére alapozva kerül fel egy újabb recept, mert nekem ugye elképzelésem sincs, milyen íze van :o) És hogy miért lett "kézbőlrák"? Hát, lehetett volna "voltnincsrák" is..  :o) Csak egyféleképp lehetne elkészíteni úgy, hogy a tányérra is jusson, ha egyedül vagyok a konyhában. Mert különben, mire a következő adagot kiveszem az olajból, addigra már nincs az előzőből egyetlen apró görbület sem. (Így aztán esély sincs előre tervezett "dizááányolt" fotózásra sem.) :o)

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...