Kézbőlrák
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
100g garnéla71 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
34g finomliszt123 kcal
-
25g tej14 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
23g újhagyma4 kcal
-
23 kcal
-
0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
200g garnéla142 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
68g finomliszt246 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
46 kcal
-
0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
37.8g garnéla27 kcal
-
10.4g tojás13 kcal
-
12.8g finomliszt46 kcal
-
9.5g tej5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g oregánó1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1.1g fokhagyma2 kcal
-
8.7g újhagyma2 kcal
-
3.4g szárított paradicsom9 kcal
-
0 kcal
-
16.1g napraforgó olaj142 kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.6 g
Zsír
-
Összesen 47 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1239.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 370 mg
-
Nátrium 626 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 120.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 4131 micro
-
Lut-zea 422 micro
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.3 g
Zsír
-
Összesen 93.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 432 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2478.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 268 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 741 mg
-
Nátrium 1252 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 241.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 333 mg
-
Retinol - A vitamin: 185 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 270 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 8262 micro
-
Lut-zea 845 micro
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 468.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 237 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1563 micro
-
Lut-zea 160 micro
Hozzávalók
-
1 db tojás
-
4.5 evőkanál finomliszt
-
0.5 dl tej
-
2 gerezd fokhagyma
-
0.5 db újhagyma
Elkészítés
- A garnélarákot jól leöblítjük, s egy szűrőben félretesszük lecsepegni.
- A tojást összekeverjük a 2,5 ek liszttel és a tejjel, kevés sót, cayenne borsot, valamint egy lapos mokkáskanálnyi oregánót szórunk hozzá.
- Az újhagymát, a fokhagymát, a paradicsomot és a bazsalikomot is összeaprítjuk olyan kicsikre, amennyire csak tudjuk - még az újhagymát is olyan picire, mint a fokhagymát szoktuk -, majd ezeket is belekeverjük a masszánkba.
- Kb. 10-15 percet hagyjuk állni.
- A garnélákat meghempergetjük 2eklisztben, belemártjuk a fűszeres palacsintatésztába, majd forró olajban kisütjük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 112
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 16441
- Feltöltés dátuma: 2010. október 25.
Ajánló
A palacsintatészta előzetes fűszerezését tekintve a variációknak pusztán a képzelet szabhat határokat, így akár minden alkalommal új és új élményt kínál. Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kiss Zsolt javasolta egyik hozzászólásában, hogy mindenképp ki kell próbálni fűszerezett palacsintatésztában kisütni a kis rákokat. Köszönet a fantasztikus ötletért! Én ugyanis kipróbáltam. A párom teljesen oda van érte! Így ismét az Ő véleményére alapozva kerül fel egy újabb recept, mert nekem ugye elképzelésem sincs, milyen íze van :o) És hogy miért lett "kézbőlrák"? Hát, lehetett volna "voltnincsrák" is.. :o) Csak egyféleképp lehetne elkészíteni úgy, hogy a tányérra is jusson, ha egyedül vagyok a konyhában. Mert különben, mire a következő adagot kiveszem az olajból, addigra már nincs az előzőből egyetlen apró görbület sem. (Így aztán esély sincs előre tervezett "dizááányolt" fotózásra sem.) :o)