r
Nosalty Logó

Kevert saláta mustáros öntettel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Harmathy Ildikó
Kevert saláta mustáros öntettel
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 203 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 816 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 72 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1763 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1130 micro
Összesen 203 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    63.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2293.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    1617 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    894.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    287 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    7051 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    4519 micro
Összesen 816 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    621 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    907 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A salátaleveleket mossuk, összetépjük, hagymát kockára, paradicsomot cikkekre vágjuk.
  2. Mustáros öntethez a cukrot, az ecetet, olajat és citromlevet kisrugóssal habosra keverjük.
  3. Először a hagymát tesszük a tálba, alaposan megsózzuk (a só megpuhítja a hagymát, amíg a többi alkotót készítjük).
  4. Hozzáadjuk a többi zöldséget, a petrezselyem zöldjét, a snidlinget.
  5. Ráöntjük az öntetet és könnyű kézzel összekeverjük.
  • Receptkönyvben: 650
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 140575
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 20.

Ajánló

Mindenféle zöldséget felhasználhatunk ehhez a salátához. Ha pl. főtt tojást is teszünk bele, önálló étel, könnyű vacsora.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kevert saláta mustáros öntettel
Harmathy Ildikó 313 recept

A mustáros öntettel készített kevert saláta nem a legkönnyebb saláta, nem kalóriaszegény, viszont finom! A salátákra kevésbé fogékony gyerekek is szívesen eszik, náluk egyébként sem a kalóriszegénység a szempont. Tápértéke azonban magas!

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...