r
Nosalty Logó

Kevert saláta csirkemellel és sajtokkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mokika
Kevert saláta csirkemellel és sajtokkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 383 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 1530 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 102 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1689.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    954 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    2637 micro
  • β-karotin
    8037 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    957 micro
Összesen 383 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    117.8 g

Zsír

  • Összesen
    91.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    457 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6758.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    2034 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1840 mg
  • Nátrium
    2545 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1053.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3816 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    303 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    10548 micro
  • β-karotin
    32150 micro
  • β-crypt
    643 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3828 micro
Összesen 1530 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    706 micro
  • β-karotin
    2150 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A csirkemellet felkockázzuk, befűszerezzük (én cayenne borsba és mézbe forgattam), kevés olajon megsütjük és félretesszük hűlni.
  2. Közben a megmosott salátát csíkokra vágjuk, a mosott-tisztított sárgarépából a hámozóval szintén helyes csíkokat-kanyarulatokat készítünk,a pritaminpaprikát és a sajtokat felkockázzuk. (Ha mini-mozzarellából készítjük, azokat egészben hagyjuk.)
  3. Az egészet összekeverjük és hűtőbe tesszük.
  4. Tálaláskor a natúr joghurtba belekeverünk 2-3 kiskanál mexikói pácot (kóstolás!) és a salátára öntjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 27182
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 02.

Ajánló

Tehetünk hozzá lecsepegtetett konzervkukoricát, paradicsomot stb., és a paprika sem feltétlen fontos, hogy pritamin legyen, bármilyen jó. Valamikor pedig az öntetet variálom: a natúr joghurtba fokhagymát préselek például.     CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kevert saláta csirkemellel és sajtokkal
Mokika 6 recept

A mi kedvencünk. A jó benne az, hogy a variációk száma az itthon lévő zöldségek függvényében végtelen. A csirkemell és a sajtok miatt laktató és kiadós.

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...