r
Nosalty Logó

Kétsajtos töltött padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Kétsajtos töltött padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 869 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1736 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2420.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    778 mg
  • Nátrium
    836 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1180 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 869 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    75.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4841.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    1129 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    1556 mg
  • Nátrium
    1672 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1028.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2359 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 1736 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    906 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 123 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat megmossuk, x alakban bevágjuk a tetejüket, majd leforrázzuk. Lehúzzuk a héjukat, és a csumáját kivágva feldaraboljuk.
  2. A hagymákat finomra vágjuk. A rizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük.
  3. A padlizsánt megmossuk, levágjuk a végét, majd hosszában félbevágjuk. Kanállal kivájjuk a szélét, majd egy kis késsel felkockázzuk a belsejét, és eltávolítjuk.
  4. Az olívaolajat felhevítjük, üvegesre pirítjuk benne a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fűszereket és a fokhagymát. 1-2 percig főzzük.
  5. Hozzáadjuk a padlizsánt, 1-2 percig pirítjuk, felöntjük egy fél deci vízzel, és hozzáadjuk a felvágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. 15-20 percig főzzük lefedve. Ha kész, hozzáadjuk a felkockázott fetát és a kifőtt rizst. Összekeverjük.
  6. A padlizsánhajókat egy olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, belekanalazzuk a tölteléket, és megszórjuk a reszelt mozzarellával.
  7. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 20-25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 774
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 76469
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsmentes finomság, amit muszáj kipróbálni, ha beindul a padlizsánszezon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...