r
Nosalty Logó

Kétsajtos-hagymás lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maffci
Kétsajtos-hagymás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 1061 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 4240 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 206 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2146.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    1003 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    492 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 1061 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    246.6 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1002 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8585.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    2364 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1758 mg
  • Nátrium
    4012 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    917.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2000 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1970 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 4240 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A 38 dkg lisztet 1 púpozott tk sóval tálba szórjuk.
  2. Elmorzsoljuk benne a feldarabolt vajat, és hozzáadunk 1,5 dl vizet, meg az ecetet.
  3. Gyorsan összegyúrjuk, és folpack-ba csomagolva, 45 percre hűtőbe tesszük.
  4. Közben a felkarikázott vöröshagymát a felhevített olajon aranysárgára sütjük.
  5. Sózzuk, borsozzuk, és hűlni hagyjuk.
  6. A maradék lisztet a tejbe szórjuk, kevergetve felforraljuk, és alacsony hőfokon 4-5 percig főzzük.
  7. A kétféle reszelt sajtot összekeverjük, és 7-8 dkg-ot félreteszünk, a többit a forró tejben megolvasztjuk.
  8. A tojásokat a tejföllel elkeverjük, és apránként a félrehúzott sajtmártásba vegyítjük, majd sóval, szerecsendióval, borssal fűszerezzük.
  9. Margarinnal kikent, liszttel meghintett tepsiben a tésztát kinyújtjuk, és a széleket felhajtjuk.
  10. Az alapot villával megszurkáljuk, és a hagymával megszórjuk.
  11. Körben a széleket szabadon hagyva elosztjuk rajta a sajtmasszát, és a félretett sajttal megszórjuk.
  12. Előmelegített sütőbe, alulról a 2. sínre toljuk, és aranybarnára sütjük.
  13. Kb. 10 perc pihentetés után szeletekre vágjuk, és melegen kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2500
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tartalmas leves után második fogásnak is tálalhatjuk.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...