Kétsajtos-hagymás lepény
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Maffci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
95g finomliszt346 kcal
-
2g só0 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
38g víz0 kcal
-
1g ecet0 kcal
A töltelékhez
-
125g vöröshagyma46 kcal
-
53 kcal
-
88g tej49 kcal
-
60g sajt211 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
3g margarin18 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Összesen
1061
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
380g finomliszt1383 kcal
-
6g só0 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
150g víz0 kcal
-
2g ecet0 kcal
A töltelékhez
-
500g vöröshagyma182 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
350g tej196 kcal
-
240g sajt845 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
10g margarin72 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
4240
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
18.5g finomliszt67 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
5.8g vaj42 kcal
-
7.3g víz0 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
A töltelékhez
-
24.3g vöröshagyma9 kcal
-
1.2g napraforgó olaj10 kcal
-
17g tej10 kcal
-
11.7g sajt41 kcal
-
5.3g tojás7 kcal
-
7.3g tejföl14 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
0.5g margarin3 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
Összesen
206
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 32.6 g
Zsír
-
Összesen 61.7 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 250 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2146.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 591 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 439 mg
-
Nátrium 1003 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 229.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 500 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 492 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
1061
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 130.2 g
Zsír
-
Összesen 246.6 g
-
Telített zsírsav 128 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1002 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8585.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 207 mg
-
Kálcium 2364 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 221 mg
-
Foszfor 1758 mg
-
Nátrium 4012 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 367.1 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 917.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2000 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 130 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 291 micro
-
Kolin: 443 mg
-
Retinol - A vitamin: 1970 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 362 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 582 micro
Összesen
4240
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 417.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
206
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
38 dkg finomliszt
-
1.5 dl víz
-
1 tk ecet
A töltelékhez
-
50 dkg vöröshagyma
-
3 ek napraforgó olaj
-
3.5 dl tej
-
2 db tojás
-
szerecsendió ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A tepsi előkészítéséhez
-
1 ek margarin
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A tésztához
- A 38 dkg lisztet 1 púpozott tk sóval tálba szórjuk.
- Elmorzsoljuk benne a feldarabolt vajat, és hozzáadunk 1,5 dl vizet, meg az ecetet.
- Gyorsan összegyúrjuk, és folpack-ba csomagolva, 45 percre hűtőbe tesszük.
- Közben a felkarikázott vöröshagymát a felhevített olajon aranysárgára sütjük.
- Sózzuk, borsozzuk, és hűlni hagyjuk.
- A maradék lisztet a tejbe szórjuk, kevergetve felforraljuk, és alacsony hőfokon 4-5 percig főzzük.
- A kétféle reszelt sajtot összekeverjük, és 7-8 dkg-ot félreteszünk, a többit a forró tejben megolvasztjuk.
- A tojásokat a tejföllel elkeverjük, és apránként a félrehúzott sajtmártásba vegyítjük, majd sóval, szerecsendióval, borssal fűszerezzük.
- Margarinnal kikent, liszttel meghintett tepsiben a tésztát kinyújtjuk, és a széleket felhajtjuk.
- Az alapot villával megszurkáljuk, és a hagymával megszórjuk.
- Körben a széleket szabadon hagyva elosztjuk rajta a sajtmasszát, és a félretett sajttal megszórjuk.
- Előmelegített sütőbe, alulról a 2. sínre toljuk, és aranybarnára sütjük.
- Kb. 10 perc pihentetés után szeletekre vágjuk, és melegen kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2500
- Feltöltés dátuma: 2011. június 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Maffci
23 recept
Tartalmas leves után második fogásnak is tálalhatjuk.