r
Nosalty Logó

Ketrecbe zárt sült cseresznye

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Ketrecbe zárt sült cseresznye
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

458
Kalória
8g
Fehérje
83.9g
Szénhidrátok
11.3g
Zsír
104.1g
Víz
89.1g
Koleszterin
3.6g
Rost
42.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 458 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 2737 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 202 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    104.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 458 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    535 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1497.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503.4 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    624.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    581 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1057 micro
Összesen 2737 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, megszórjuk a cukorral és fahéjjal, összeforgatjuk, és félretesszük.
  2. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Ha szükséges, teszünk még hozzá tejet, vagy egy pici lisztet.
  3. A tésztabucinak levágjuk az ötödét, a többit 1-1,5 centi vastagra nyújtjuk, és vajazott, lisztezett pitesütő formába igazítjuk.
  4. Vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával.
  5. A cseresznyéről leöntjük a levet (megisszuk :D) és a formába igazítjuk.
  6. A maradék tésztához adjuk a nyesedéket, vékonyra nyújtjuk, és vékony csíkokat vágva berácsozzuk a pitét.
  7. Megkenjük a tojás sárgájával, és vékonyan megszórjuk a cukorral.
  8. 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 10 percig sütjük, majd levesszük 175 fokra, és adunk neki még 20-25 percet.
  9. Megvárjuk, míg kihűl, akkor szeleteljük és fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23

Cseresznyéből ritkán készítek desszertet - túl nagy a macera a magozással, ráadásul magában is nagyon finom. Ezt a pitét viszont össze szoktam dobni cseresznyeszezonban. A tészta nem túl édes, és maximálisan a sült cseresznye kerül előtérbe. Az eredeti recept szerint nem rácsozzák, hanem kinyújtott tésztalappal fedik be, de nekem megéri a plusz 10 perc munkát, hogy végeredmény egy ketrecbe zárt sült csereszyne legyen. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!