r
Nosalty Logó

Ketchupos kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Ketchupos kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1107 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4426 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 312 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1788.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    1052 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2262 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 1107 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.3 g

Zsír

  • Összesen
    212.6 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7152.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    1211 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1282 mg
  • Nátrium
    4206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    510.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    249 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1096 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1061 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    9047 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 4426 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    636 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Langyos tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott, jó alaposan összedolgozzuk a többi alapanyaggal. Alálisztezünk, majd a tetejére is szórunk, ruhával letakarjuk és langyos helyen megkelesztjük.
  2. Ha megkelt (kb 1 óra), enyhén lisztezett deszkán 3 cipóba osztjuk, kinyújtjuk fél cm-re, kör alakúra. Bevagdossuk úgy, mint a tortát, 6-8 nagyobb részre.
  3. A szélesebb részébe mogyorónyi vajat teszünk, feltekerjük, de nem hajlítjuk meg. Tepsibe pakoljuk, nem túl szorosan. Éles késsel nyílást vágunk rá, elég mélyen, amibe ketchupot nyomunk.
  4. Tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
  5. A sütő előmelegítése nélkül betoljuk a kifliket, és aranysárgára sütjük 200 fokon. 13-15 db nagyobb kifli lesz belőle. Ha kihűlt, tálaljuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4616
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 03.

Ajánló

Mindig friss élesztővel dolgozzunk, és langyos helyen, mert a kelt tésztának az kell! Próbáljunk meg minél több levegőt juttatni bele, így lesz jó könnyű!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom szaftos kifliket kapunk, bár ez attól függ, hogy mennyi ketchupot teszünk bele. Sokkal olcsóbb és finomabb, mint az üzletekben kaphatók...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...