r
Nosalty Logó

Kesudiós lencsefasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cafika
Kesudiós lencsefasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1416 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2833 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1918 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    911 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    758 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    826 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    2526 micro
  • β-karotin
    6171 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 1416 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    117.2 g

Zsír

  • Összesen
    135.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3836.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    1823 mg
  • Nátrium
    890 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    477.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1516 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1652 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    5052 micro
  • β-karotin
    12342 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 2833 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    464 micro
  • β-karotin
    1132 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    236 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét megmossuk, bő vízben feltesszük főni paradicsommal, babérlevéllel, pucolt, szeletelt répaval és a pucolt hagymával. Kb. 45 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A kesudiót durvára metéljük, összekeverjük a lencsével, hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, a morzsát, a fokhagymanyomón lenyomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, 5 percet állni hagyjuk.
  3. Nedves kézzel kis fasírtokat formázunk belőlük.
  4. Felhevítjük az olajat, kisütjük benne a lencsefasírtokat, mindkét oldalukat jól átpirítjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5538
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 28.

Ajánló

Tatármártással vagy majonézzel tálaljuk magában vagy párolt krumplival. Tehetünk bele még ízlés szerint apróra vágott petrezselymet vagy snidlinget is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy vegetariánus újságban akadtam erre a receptre, finom lett a végeredmény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...