r
Nosalty Logó

Kérmes mákos piskótatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Kérmes mákos piskótatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 444 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3544 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 280 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1051.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 444 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.5 g

Zsír

  • Összesen
    228.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8413.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    2985 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    511 mg
  • Foszfor
    3163 mg
  • Nátrium
    1546 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.2 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    1177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1958 micro
Összesen 3544 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásfehérjét habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgákat.
  2. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, a citromhéjat és a darált mákot.
  3. Kivajazott, lisztezett, kerek tortaformába simítjuk, és tűpróbáig sütjük.
  4. A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  5. Hozzákeverjük a natúr krémsajtot.
  6. Kettévágjuk a kihűlt piskótakarikát, a krém felét rákenjük, a másik felével bekenjük a torta tetejét és oldalát.
  7. Egész mákszemekkel körbeszórjuk a torta oldalát, a tetejét meg a maradék mákkal becsíkozzuk.
  8. A lime-ból vékony szeleteket vágunk, és a tetejét azzal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 21046
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 13.

Ajánló

A torta krémjéhez, ha nem eléggé kemény állagú natúr krémsajtot sikerül beszerezni, 2 ek oldott zselatinnal megköthetitek a krémet. Legközelebb én is keményebb állagú krémsajttal próbálkozom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kérmes mákos piskótatorta
Olaszné Anci 191 recept

Az egyik kisfiam (31) névnapjára akartam valami különleges tortát készíteni. Hétvégén mindig van valami sütemény, ha várom őket, éppen ezért szerettem volna, ha nem a szokványos dolgok kerülnek desszertnek a család asztalára. Engem örömmel töltött el az, amit az arcokról sikerült leolvasnom, attól függetlenül, hogy lime helyett, citrommal dolgoztam!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...