r
Nosalty Logó

Kerek almáskalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kerek almáskalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Kovász

Összesen 562 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Kovász

Összesen 3376 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Kovász

Összesen 153 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 562 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    722 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2355.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    737 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    906 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606.4 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    907.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    561 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 3376 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Kovász

Elkészítés

Tészta

  1. Első lépés a kovász elkészítése. A langyos, cukros tejben keverjük el az élesztőt, és adjuk hozzá a lisztet. Szépen dolgozzuk össze, és hagyjuk szobahőmérsékleten kb. 30 percet érni a kovászt.
  2. A tésztához egy nagy keverőtálba szitáljuk bele a lisztet, majd keverjük benne el a sót, a cukrot és az egy citrom héját. Ezután adjuk hozzá a két tojássárgáját, az olvasztott vajat (ami nem forró!), a megkelt kovászt és a tejet.
  3. Alaposan dagasszuk ki és meleg helyen kelesszük kb. 45 percet, vagy amíg duplájára nem nő. Közben készítsük el a tölteléket. A megmosott, lereszelt almát a gyömbérporral teflonlábasban pároljuk pépesre, majd hűtsük ki.
  4. Ha a tészta megkelt, lisztezett felületen nyújtsuk ki. (Ha gondoljuk, a tésztát vékonyan szórjuk meg zsemlemorzsával, így garantáltan nem ázik el a tölteléktől.) Rakjuk rá a kihűlt almapépet, szórjuk meg fahájas cukorral és a kandírozott gyömbérrel vagy mazsolával. A tésztát szorosan tekerjük fel, majd vágjuk le a két végét. Formázzunk koszorút, a közepére rakjuk bele a két kalácsvéget díszítésnek. Tegyük tepsire, majd hagyjuk további 15 percet kelni.
  5. Ezután kenjük le a tojással, és előmelegített 180 fokos sütőben süssük 30 percet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1664
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még mindig tart otthon a nagy almamánia...:) Egyik szombaton készítettem ezt a finom gyömbéres-almás kalácsot. A tésztája puha és napokig őrzi az állagát, nagyon jó kalácsalap, akár fonottnak, vagy bármilyen más töltöttnek.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Kovász

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...