r
Nosalty Logó

Képviselőfánk Szilvike konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Képviselőfánk Szilvike konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Túrókrém

Összesen 861 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Túrókrém

Összesen 10344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Túrókrém

Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.6 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 861 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.6 g

Zsír

  • Összesen
    693.7 g
  • Telített zsírsav
    330 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    225 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    2155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7867.5 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1908 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    2071 mg
  • Nátrium
    1085 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    835.1 g
  • Cukor
    548 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1034.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5932 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    1019 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5740 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2316 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1534 micro
Összesen 10344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.6 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Túrókrém

Elkészítés

Tészta

  1. A vizet egy csipet sóval és a margarinnal felforraljuk. Miután felforrt, hozzáadjuk a lisztet, és elkeverjük (egy adagban mehet a liszt, aztán gyorsan keverni kell). Lassú tűzön, folytonos keverés mellett addig melegítjük, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
  2. Pár percig hagyjuk hűlni, majd beleteszünk egyenként 6 tojást, ezeket alaposan elkeverjük. (Én mixerrel szoktam.)
  3. Habzsákba töltjük, és dió nagyságú halmokat nyomunk a tepsibe.
  4. Előmelegített sütőbe betesszük, és 30 percig 180-200 fokon sütjük.
  5. Vigyázzunk, nem szabad nyitogatni a sütőajtót, mert akkor összeesnek.
  6. Ha kihűltek, akkor félbevágjuk, késsel kiszedjük a közepét, majd megtöltjük krémmel.
  7. Krém: 8 dl tejet felteszünk forrni, közben 2 dl tejben elkavarjuk csomómentesre a lisztet, cukrot, majd amikor már kezd forrni a tej, beleöntjük a lisztes-tejes masszát, és folyamatosan keverjük, amíg nem lesz sűrű az állaga. Ha kész, akkor hagyjuk kihűlni. Közben a vajat és porcukrot simára keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. Ha langyosra hűlt a pép, összekavarjuk a vajjal.
  8. Túrókrém: 0,5 kg túrót összetörünk villával. A vajat és porcukrot csomómentesre kikavarjuk, hozzáadjuk a citrom héját és levét, majd a túrót.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3216
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kedvenc édességem. Gyakorlatilag az első dolog, ami eszembe jut, ha megkérdezik, hogy mi a kedvenc édességem. Én már sokféle képviselőfánkot csináltam, de mind közül ez a kedvencem. Ez tuti, hogy sikerülni fog. ;)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Túrókrém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...