Képviselőfánk dombinori konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
dombinori
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
38g víz0 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
0g só0 kcal
-
19 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
55g tojás69 kcal
A krémhez
-
86 kcal
-
150g tej84 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
10 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
50g tojásfehérje26 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
Összesen
1055
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
150g víz0 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
220g tojás277 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
600g tej336 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összesen
4219
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
7.5g víz0 kcal
-
6.4g napraforgó olaj56 kcal
-
0g só0 kcal
-
4 kcal
-
7.5g finomliszt27 kcal
-
11g tojás14 kcal
A krémhez
-
4.5g vaníliás pudingpor17 kcal
-
30g tej17 kcal
-
4.5g cukor17 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
15g habtejszín44 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
Összesen
209
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.8 g
Zsír
-
Összesen 63.2 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 263 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 791.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 262 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 257 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.7 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 173 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 287 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 283 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 252 micro
Összesen
1055
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.1 g
Zsír
-
Összesen 252.8 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 1053 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3166.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 1048 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 802 mg
-
Nátrium 1028 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 382.7 g
-
Cukor 160 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 691.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1147 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 57 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 228 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 640 mg
-
Retinol - A vitamin: 1132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1006 micro
Összesen
4219
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 34.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
209
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1.5 dl víz
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
1 csipet só
-
2 csomag vaníliás cukor
-
15 dkg finomliszt
A krémhez
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
6 dl tej
-
9 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 ml vaníliaaroma
-
1 teáskanál zselatin
-
3 dkg finomliszt
-
5 db tojásfehérje
-
3 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A tésztához
- Azzal kezdjük, hogy bekapcsoljuk a sütőt, gáz esetében a maximumra. Amíg felmelegszik, addig előkészítjük a tésztát.
- Odatesszük egy fazékban a vizet, olajat, sót, vaníliás cukrot. Amikor forr, beleöntjük a lisztet, lehúzzuk a tűzről, jól elkeverjük, majd vissza a tűzre, és kb. 1 percig kevergetjük. Kicsit le fog tapadni, de majd feláztatható.
- Kicsit félretesszük, hogy hűljön, kevergetjük 1-2 percig mindössze.
- Belekeverjük az első tojást. Azután a másodikat, harmadikat, negyediket, mindet külön-külön jól elkeverjük addig, amíg sima nem lesz.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe csillagcsőrös habzsákkal kupacokat nyomunk.
- Előmelegített 230 fokon 5 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 200 fokra, és 10-15 perc sütjük. Ha szép aranyszínűek lettek, a sütőt lezárjuk, és az ajtaját résnyire kitámasztjuk 15 percig, hogy a fánkok lassan hűljenek ki, így nem fognak összeesni.
- A sárga krém elkészítéséhez összekeverjük a pudingport, az aromát, zselatint, cukrot, lisztet, vaníliás cukorot 2 dl tejjel.
- Föltesszük melegedni a 4 dl tejet, majd kavargatás közben hozzáöntjük a pudingporos krémet, sűrűre főzzük. Ha kicsit kihűlt, a keményre vert tojásfehérjét hozzáadjuk.
- A fehér krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a habfixálót.
- A kihűlt fánkokat ⅔-nál elvágjuk, majd beletöltjük a sárga krémet, utána a fehéret.
- Ha kész, a tetejüket visszatesszük.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 8048
- Feltöltés dátuma: 2012. május 18.
Ajánló
A tetejére lehet önteni csokimázat vagy karamellt is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
dombinori
10 recept
A párom nagy édességrajongó, főleg a krémes és a csokis sütiket szereti, én pedig próbálok mindig a kedvében járni. :-) A munkája miatt sokat utazik, de szerencsére hétvégékre hazajön, ilyenkor mindig a kedvenc sütijeivel várom őt. :-) Hasznos tanácsok: Nem szabad hirtelen kinyitni a sütő ajtaját, mert összesnek a fánkok. Én sütés után kitamásztom egy fakanállal, és így várok 15 percet, ezután kinyitom félig a sütőajtót, és így is várok még 15 percet a biztonság kedvéért. Csak ezután veszem ki a fánkokat a sütőből. Ha cukrozatlan tejszínt vettünk, akkor érdemes egy evőkanál cukrot a keveréskor hozzáadni. Nekem 11 db lett belőle.