r
Nosalty Logó

Kenyértorta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Kenyértorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1677 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    953.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 419 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.1 g

Zsír

  • Összesen
    81.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3814 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1465 mg
  • Nátrium
    1487 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    686.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    866 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    533 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    1444 micro
Összesen 1677 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    194 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajban szaftosra dinszteljük a felaprított hagymákat, a paprikát, paradicsomot, pici vízzel felengedjük és főzzük.
  2. Hűlés után belekeverünk 2 db felvert tojást, félretesszük.
  3. A darált húsos pörköltetszaftosan felfőzzük 1 púpos kk. zselatinnal, és langyosra hűlése után belekeverjük a felvert másik 2 db tojást.
  4. Egy kb. 2 literes jénaiba "beleszabjuk" -körbe és az aljára- a meghámozott kenyereket, úgy számolva, hogy a tetejére is maradjon.
  5. Utána kivesszük, a jénait alaposan kikenjük - zsírral, vagy olajjal- és az elkészített szaftban alaposan megmártogatott kenyér darabokat visszahelyezzük.
  6. Beleöntjük a tojásos, zselatinos pörköltet, és egy megmártott kenyérdarabbal lezárjuk.
  7. A sütőt előmelegítjük, és 250 fokon 25-30 percig sütjük.
  8. Figyeljünk, mert sütésközben kifuthat, tehát tegyünk alá egy tálat, de legjobb, ha tepsibe tesszük be.
  9. Ha kész, kivétel után kicsit hűlni hagyjuk, kiborítjuk - úgy néz ki, mint egy torta- és úgy is szeleteljük.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7930
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 19.

Ajánló

Lehet frissen készített pörköltettel is készíteni, és bármilyen savanyúsággal, salátával tálalni. Mi most tejföllel fogyasztottuk. Mindenkinek nagyon ízlett, azonkívül nem mellékes, hogy mikróban is lehet melegíteni, és hidegen is finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mélyhűtőben volt egy kis milánói makarónihoz való pörkölt, amit önállóan kevésnek találtam, ezért találtam ki ezt a megoldást.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...