r
Nosalty Logó

Kenyérlángos ahogy ages készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kenyérlángos ahogy ages készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 563 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2811 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 293 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 563 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102 g

Zsír

  • Összesen
    84.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4279.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1268 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1327 mg
  • Nátrium
    1279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    572 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 2811 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Miközben kimérjük a lisztet, kis lábasba tejet öntünk és élesztőt, amit felforralunk. A lisztet, a sót, a fokhagymát, az élesztőt összekeverjük. Ha ragad, akkor "csalásból" hozzáteszünk 1 ek tejfölt. A tésztához is lehet rakni fűszereket ízlés szerint.
  2. Egy tepsit kivajazzuk és lelisztezzük.
  3. Kinyújtjuk a tepsibe a tésztát.
  4. Vagy juhtúrót vagy tejfölt vagy mind a kettőt szétkenjük a tetején. A hozzávalókat (bacon, esetleg hagyma és a fűszerek) rádobáljuk a tetejére.(Úgy is lehet csinálni, hogy a tejfölt beöntjük egy tálba, és úgy keverjük össze a hozzávalókat.)
  5. Ráreszeljük a sajtot.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 32869
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az iskolában van egy szakkör. A neve disputa. Ez egy vita szakkör, vitázni tanulunk. A szakkör legvége az "agapé", amikor eszünk-iszunk, pletykálkodunk, és jól érezzük magunkat. Mindenki hoz ennivalót vagy innivalót. Egy osztálytársam mutatta ezt a receptet, és azóta minden péntekre a szakkörre kenyérlángost viszünk. És mindig készül róla egy kép is. :) Ez lett a disputa jelkép étele. De amióta megmutatta, hogy hogy kell csinálni, és én is megtanultam, azóta már én csinálom. :) Egy kicsit változtattam a recepten, több fűszerrel, de itthon is ízlett mindenkinek, annyira, hogy én már nem tudtam belőle enni. :) Remélem, hogy aki elkészíti, ízleni fog neki! Jó étvágyat! :)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...