Kenyérben sült marhapecsenye
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
A pecsenyéhez
-
167g marhabélszín255 kcal
-
53g sárgarépa19 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
42g bacon164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
17g vörösbor14 kcal
-
47 kcal
A kenyértésztához
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
A pecsenyéhez
-
1000g marhabélszín1530 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
250g bacon983 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
A kenyértésztához
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
A pecsenyéhez
-
40g marhabélszín61 kcal
-
12.8g sárgarépa5 kcal
-
7.2g vöröshagyma3 kcal
-
10g bacon39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4g vörösbor3 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
A kenyértésztához
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.3 g
Zsír
-
Összesen 34.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1275.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 562 mg
-
Nátrium 455 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 237.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 414 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 1650 micro
-
β-karotin 3933 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 179 micro
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 319.9 g
Zsír
-
Összesen 208.9 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 995 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7653.5 g
-
Cink 51 mg
-
Szelén 508 mg
-
Kálcium 508 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 452 mg
-
Foszfor 3370 mg
-
Nátrium 2732 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 453.1 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1426.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2483 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 91 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 566 micro
-
Kolin: 1288 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 9902 micro
-
β-karotin 23598 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1076 micro
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 396 micro
-
β-karotin 945 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Hozzávalók
A pecsenyéhez
-
4 db sárgarépa
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
4 ek napraforgó olaj
A kenyértésztához
-
50 dkg finomliszt
-
25 g élesztő
-
1 ek méz
-
1 ek olívaolaj
-
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A pecsenyéhez
- Elsőként készítsük el a tésztát! Ehhez futtassuk fel az élesztőt egy kevés cukros tejben. Jó nagy edényt vegyünk elő, öntsük bele a lisztet, a felfuttatott élesztőt, a mézet, az olajat, nyomjuk bele a fokhagymát, és öntsük rá a tej felét, majd kezdjük el gyúrni. Ezek után fokozatosan adjuk hozzá a tejet, amíg el nem válik a tészta az edény falától és a kezünktől. Ekkor terítsük le konyharuhával, és hagyjuk kelni, amíg fő a hús.
- Hártyázzuk le, majd kockázzuk fel a húst emberes darabokra, majd jól sózzuk és borsozzuk be. A hagymákatkockázzuk egészen picikére, a répákat pucolás után reszeljük le.
- A kockázott bacont ésa hagymát kevés zsiradékon pirítsuk meg. Borítsuk mellé a húst, és nagy lángon kifehéredésig pirítsuk. Öntsük rá a répát, fűszerezzük köménnyel, chilivel és reszelt szerecsendióval, majd öntsük fel vörösborral (a víz is megteszi), hogy ellepje, fedjük le, és közepes lángon pároljuk körülbelül másfél óráig, közben ha nagyon elfövi a levét, öntsük fel újra.
- Mikor megpuhult a hús, a gázt takarékra vesszük alatta, és szaftjáig lepirítjuk, a tüzet elzárjuk, és levesszük a lábast egy kicsit hűlni. Közben begyújtjuk a sütőt, hogy felmelegedjen.
- A megkelt tésztát meglisztezett deszkára rakjuk, kicsit átgyúrjuk, majd nedves késsel négy egyenlő részre vágjuk. Ezeket egyenként kinyújtjuk fél centi vastagra, majd a pecsenye egynegyed részét ráhalmozzuk a közepére, és ráhajtjuk a tészta két oldalát, majd a végüket is behajtogatjuk, gondosan, nehogy kifolyjon a szaft.
- Zsírral kikenttepsire tesszük, majd megkenjük őket a felvert tojással jó bőségesen. Fél óra alatt aranyszínűre sütjük őket. Akkor jó, ha a beleszúrt fogpiszkálóra nem ragad tészta.
- Azon melegében felszeljük, és tálaljuk.
- Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2881
- Feltöltés dátuma: 2013. február 12.
Ajánló
Frissen melegében a legjobb, de másnap ebédre hidegen és -meglepő módon- mikrózva is kiváló! Nem kell aggódni, hogy meddig áll el...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Az egyik szakácskönyvünkben találtam egy tésztában sült csirke receptet, és gondoltam megcsinálom. Ámde csirkemell nem volt itthon, ellenben találtam két gyönyörű szelet szürkemarha-rostélyosnak való húst, úgyhogy egyből meg is gondoltam magam. Édesanyámmal kiokoskodtuk, hogy mi illene a tésztába a marhahús mellé, és a hagyma-répa páros lett a nyertes, persze némi fűszerrel feldobva (Anyu valami ellenállhatatlan késztetést érzett, hogy legyen benne szerecsendió, hát jó ötlet volt!). A tésztája egyszerűen gyönyörű, ki is fogjuk próbálni kenyérsütésre, mert nagyon finom és egyszerű is! Persze lehet próbálkozni mindenféle töltelékkel, mehet bele baromfi, karaj, gomba, gyakorlatilag akármi, csak arra vigyázzunk, hogy a töltelék ne legyen száraz!