r
Nosalty Logó

Kemencés kenyérlángos Kornéltól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kornél
Kemencés kenyérlángos Kornéltól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 471 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 5634 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1112.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    690 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 471 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.6 g

Zsír

  • Összesen
    306.7 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13352 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    2139 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    2323 mg
  • Nátrium
    8277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    561 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    830 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    814 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 5634 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Ha van kisebb dagasztógépünk, akkor nagyon egyszerű dolgunk van, mert 12 perc alatt elkészíti a megfelelő állagú tésztát. Ha nincs gépünk, akkor a tésztához való alapanyagokat egy keverőtálba öntsük bele, és nagyon alaposan dolgozzuk össze, amíg lágy, sima tésztát nem kapunk. Formázzunk belőle cipót, fedjük le egy tiszta konyharuhával és pihentesük 30-40 percig langyos helyen. Tehetjük sütőbe is, ez esetben viszont a hőmérséklet ne legyen több 50 C foknál (nem tévedés, az élesztőt nem kell külön futtatni).
  2. A feltétek előkészítése: a szalonnákat kockázzuk fel, kb. 0,5 cm-es nagyságra, majd egy edényben keverjük össze őket. A lilahagymát szintén kockázzuk fel, hasonló méretben. A sajtot reszeljük le nagylukú reszelőn, a tejfölt pedig keverjük össze a zúzott fokhagymával, ízesítsük sóval és borssal.
  3. Lepény elősütése: (ez a mennyiségű tészta fatüzeléses kemencéhez tartozó 40x50 cm méretű sütőlemezhez tartozik. Otthoni körülmények között célszerű a tésztát megfelezni, és két alkalommal kisebb sütőlemezen sütni.) A sütőlemezünket olajozzuk ki. Sima felületen a tésztát nyújtsuk ki sodrófával téglalap alakúra, majd a sodrófára óvatosan feltekerve fektessük a sütőlemezre. Igazítsuk el a széleknél, majd villával szúrkáljuk meg. Tetejére fújjunk vízpermetet (a háztartásban használatos virágokhoz való permetező tökéletes erre a célra), majd azonnal tegyük forró sütőbe.Süssük addig, amíg teteje már szilárd, az alja pedig zsemleszínű, majd vegyük ki a sütőből.
  4. Tetejét kenjük meg a fokhagymás tejföllel, szórjuk rá a reszelt sajtot, majd a szalonna, végül pedig a hagymakockákat. A sütőbe visszatéve süssük rá a feltéteket.
  5. Szeleteljük fel téglalap formájúra, és tálaljuk frissen, azonnal.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 500 alkalommal
  • Receptkönyvben: 328
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 109
  • Össznézettség: 116342
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 10.

Ajánló

Kisebb-nagyobb összejövetelekhez tökéletes választás. A feltéteket ízlés szerint lehet változtatni, így az sem probléma, ha vegák is kerülnek a csapatba, zöldségekkel legalább olyan finom, mint a húsimádóknak készített verziók.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kemencés kenyérlángos Kornéltól
Kornél 167 recept

Nyáron a Balaton partján meglehetősen sok kenyérlángost sütünk, miután ott van szezonális üzletünk. Egyértelmű, hogy kizárólag fatüzeléses kemencében kellene sütni, azonban otthoni körülmények között ezt nehezen tudnánk kivitelezni. Ugyanakkor a kenyérlángos elkészítése annyira egyszerű és gyors, valamint ma már újkori reneszánszát is éli, hogy miért ne süthetnénk meg házilag is. Igaz, hogy a sütés kicsit tovább fog tartani, és a füstös íze is hiányozni fog, de a végeredmény tekintetében így sem lesz hiba.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...