r
Nosalty Logó

Kemencés csülök pékné módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ligeti Károly
Kemencés csülök pékné módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
260 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

előfőzés

sütés

Összesen 570 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

előfőzés

sütés

Összesen 4564 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

előfőzés

sütés

Összesen 104 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1346.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    696 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 570 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    312.2 g

Zsír

  • Összesen
    234.3 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1022 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10773.1 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    3696 mg
  • Nátrium
    5570 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2589.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    218 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    1172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 4564 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

előfőzés

sütés

Elkészítés

előfőzés

  1. A csülköket megtisztítjuk, megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított és negyedelt vöröshagymát, felezett fokhagymát és a többi hozzávalót. Ha felforrt lefedjük, és lassú, gyöngyöző forrással főzzük.
  3. Kb. 2 óra főzés kell neki, hogy megpuhuljon. Akkor jó, ha a csontot enyhén megforgatva könnyedén ki tudjuk emelni belőle.

sütés

  1. A krumplit megtisztítjuk, a nagyobbakat felezzük. A vöröshagymát cikkekre vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, az almát cikkekre vágjuk, a magházat kivesszük.
  2. A megfőtt csülköt vágódeszkára helyezzük, kiemeljük belőle a csontokat, és 2 ujjnyi vastagra szeleteljük.
  3. Egy megfelelő méretű tepsibe elrendezzük a húsokat úgy, hogy a bőrös felük felül legyen. A húsok közé rakjuk a krumplit, almát és vöröshagymát, meg a lilahagymát. Az egészet megszórjuk a fokhagyma darabokkal.
  4. Az olvasztott zsírban elkeverjük az őrölt köményt, majoránnát, borsot, majd meglocsoljuk vele a tepsi tartalmát.
  5. Az egészet megsózzuk, különösen a krumplikat, aláöntjük a bort, lefedjük fóliával, és betoljuk a kemencébe.
  6. 30 perc sütés után eltávolítjuk a fóliát, és még 10 percet pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 260 °C
  • Tepsi mérete: 38x34x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 49958
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 19.

Ajánló

A csülök főzőlevét felhasználhatjuk alaplének, levesek, mártások készítésére. Kisebb adagokban (1-2 dl) lefagyasztva sokáig eláll.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kemencés csülök pékné módra
Ligeti Károly 129 recept

Gázsütőben is készítettem már hasonló módon csülköt, de amióta elkészült a kemencénk, azóta sorra sütöm meg azokat a sülteket, amik eddig sütőben készültek. Most jött el az ideje a csülök sütésnek. Azt kell mondanom, egyre inkább örülök ennek a kemencének. Ilyen finom sültet még nem ettem. És ez igaz minden eddig kemencében sült ételünkre.

Hozzávalók

előfőzés

sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...