Kemencés csülök pékné módra
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Ligeti Károly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
260 °C
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
előfőzés
-
250g sertéscsülök347 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
sütés
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
34g lilahagyma12 kcal
-
125g burgonya72 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
25g alma12 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
570
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
előfőzés
-
2000g sertéscsülök2779 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
sütés
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
270g lilahagyma98 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
300g fehérbor246 kcal
-
60g sertészsír541 kcal
-
200g alma94 kcal
-
0 kcal
-
3g majoranna8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4564
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
előfőzés
-
46.1g sertéscsülök64 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
sütés
-
6.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
6.2g lilahagyma2 kcal
-
23.1g burgonya13 kcal
-
6.9g fehérbor6 kcal
-
1.4g sertészsír12 kcal
-
4.6g alma2 kcal
-
0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
104
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1346.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 462 mg
-
Nátrium 696 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 323.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
570
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 312.2 g
Zsír
-
Összesen 234.3 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 100 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 1022 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10773.1 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 293 mg
-
Kálcium 582 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 571 mg
-
Foszfor 3696 mg
-
Nátrium 5570 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 239.3 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 2589.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 218 mg
-
D vitamin: 349 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 92 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 255 micro
-
Kolin: 1172 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 209 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
4564
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
előfőzés
-
2 közepes db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
4 db babérlevél
-
10 db borókabogyó
-
1 ek só
sütés
-
3 közepes db vöröshagyma
-
10 gerezd fokhagyma
-
3 közepes db lilahagyma
-
1 kg burgonya
-
3 dl fehérbor
-
4 ek sertészsír
-
1 közepes db alma
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 ek majoranna
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
előfőzés
- A csülköket megtisztítjuk, megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni.
- Hozzáadjuk a megtisztított és negyedelt vöröshagymát, felezett fokhagymát és a többi hozzávalót. Ha felforrt lefedjük, és lassú, gyöngyöző forrással főzzük.
- Kb. 2 óra főzés kell neki, hogy megpuhuljon. Akkor jó, ha a csontot enyhén megforgatva könnyedén ki tudjuk emelni belőle.
sütés
- A krumplit megtisztítjuk, a nagyobbakat felezzük. A vöröshagymát cikkekre vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, az almát cikkekre vágjuk, a magházat kivesszük.
- A megfőtt csülköt vágódeszkára helyezzük, kiemeljük belőle a csontokat, és 2 ujjnyi vastagra szeleteljük.
- Egy megfelelő méretű tepsibe elrendezzük a húsokat úgy, hogy a bőrös felük felül legyen. A húsok közé rakjuk a krumplit, almát és vöröshagymát, meg a lilahagymát. Az egészet megszórjuk a fokhagyma darabokkal.
- Az olvasztott zsírban elkeverjük az őrölt köményt, majoránnát, borsot, majd meglocsoljuk vele a tepsi tartalmát.
- Az egészet megsózzuk, különösen a krumplikat, aláöntjük a bort, lefedjük fóliával, és betoljuk a kemencébe.
- 30 perc sütés után eltávolítjuk a fóliát, és még 10 percet pirítjuk.
- Sütés hőfoka: 260 °C
- Tepsi mérete: 38x34x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 121
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 50049
- Feltöltés dátuma: 2014. június 19.
Ajánló
A csülök főzőlevét felhasználhatjuk alaplének, levesek, mártások készítésére. Kisebb adagokban (1-2 dl) lefagyasztva sokáig eláll.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
Gázsütőben is készítettem már hasonló módon csülköt, de amióta elkészült a kemencénk, azóta sorra sütöm meg azokat a sülteket, amik eddig sütőben készültek. Most jött el az ideje a csülök sütésnek. Azt kell mondanom, egyre inkább örülök ennek a kemencének. Ilyen finom sültet még nem ettem. És ez igaz minden eddig kemencében sült ételünkre.