r
Nosalty Logó

Kelt virág sós töltelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Somikatus
Kelt virág sós töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

Tölteléknek

A tetejére

Összesen 1455 kcal
  • 15% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

Tölteléknek

A tetejére

Összesen 2914 kcal
  • 15% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

Tölteléknek

A tetejére

Összesen 267 kcal
  • 15% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2711.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    1460 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 1455 kcal
  • 15% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.1 g

Zsír

  • Összesen
    148.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5422.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    920 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1169 mg
  • Nátrium
    2921 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    728 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    695 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1121 micro
Összesen 2914 kcal
  • 15% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Tölteléknek

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a puha margarint, egy tojást és egy tojásfehérjét. Ennek a tojásnak a sárgáját eltesszük későbbre, ezzel fogjuk megkenni a süti tetejét.
  2. A tejhez hozzáadjuk a cukrot, és langyosra melegítjük, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
  3. Az élesztős tejet a liszthez öntjük, és jól összedolgozzuk a tésztát. Amikor összeállt, 4 gombócot formálunk belőle, deszkára tesszük őket, letakarjuk, és kb. 20 percig kelesztjük.
  4. Ebből a mennyiségből két virágot készítettem (2-2 tészta golyó felhasználásával). Amikor a tészta megkelt, a golyókat kinyújtjuk (nekem kb. 25 cm átmérőjű kör lett kinyújtva). Gáztepsibe sütöttem, egyszerre csak egy fért bele, de a további lépéseket célszerű már a tepsibe helyezett tésztával végezni, mert különben elég nehéz a már felvagdosott virágot a tepsire átrakni.
  5. Az egyik virágot tömlős sajtkrémmel kenjük meg, megszórjuk oregánóval, őrölt chilivel, majd vékonyra vágott felvágottal fedjük be az egész tésztát. A másik virágot pizzakrémmel kenjük meg, fűszerezzük oregánóval, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Amikor a töltelékeket az alsó lapokra szórtuk, óvatosan ráhelyezzük a második tésztalapot, ez lesz a virág teteje. A szélein kicsit összenyomkodjuk a két réteg tésztát.
  7. Egy bögrét picit belenyomunk a tészta közepébe, ezzel jelöljük meg, hogy meddig kell felvagdosni a szirmokat, majd a bögre által hagyott vonalig éles késsel átvágjuk a tésztát. (Én 16 szirmot vágtam.) A szirmokat egyszer megtekerjük.
  8. A virág tetejét megkenjük tojássárgájával, majd ízlés szerinti magokkal, reszelt sajttal díszítjük. (Én durvára vágott pisztáciát, durvára tört színes borsot és szezámmagot használtam.)
  9. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük, ameddig szépen meg nem pirul a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5461
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Somikatus 25 recept

Mindenféle kelt tésztát nagyon szeretünk, legyen az sós vagy édes. Szerettem volna valami különlegesen szépet készíteni, és úgy gondoltam, a megszokott pogácsa helyett valami töltött tésztát készítek ebédre. Tartalmas leves után tálaltam.

Hozzávalók

A tésztához

Tölteléknek

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...