Kelt virág sós töltelékkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Somikatus
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 15% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
3g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
100g tej56 kcal
-
15g élesztő16 kcal
-
25g margarin179 kcal
Tölteléknek
-
50g krémsajt125 kcal
-
50g felvágott70 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
10g pizzaszósz5 kcal
A tetejére
Összesen
1455
kcal
- 15% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
6g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
200g tej112 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
50g margarin359 kcal
Tölteléknek
-
100g krémsajt250 kcal
-
100g felvágott140 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
20g pizzaszósz11 kcal
A tetejére
Összesen
2914
kcal
- 15% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
27.4g finomliszt100 kcal
-
10g tojás13 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.9g cukor4 kcal
-
18.2g tej10 kcal
-
2.7g élesztő3 kcal
-
4.6g margarin33 kcal
Tölteléknek
-
9.1g krémsajt23 kcal
-
9.1g felvágott13 kcal
-
4.6g füstölt sajt15 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1.8g pizzaszósz1 kcal
A tetejére
Összesen
267
kcal
- 15% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.6 g
Zsír
-
Összesen 74.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2711.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 460 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 585 mg
-
Nátrium 1460 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 90.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 364 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 348 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 200 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 560 micro
Összesen
1455
kcal
- 15% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.1 g
Zsír
-
Összesen 148.2 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 422 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5422.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 920 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 1169 mg
-
Nátrium 2921 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 278.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 180.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 728 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 415 micro
-
Kolin: 380 mg
-
Retinol - A vitamin: 695 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 400 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1121 micro
Összesen
2914
kcal
- 15% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 494.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 266 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
267
kcal
Hozzávalók
A tésztához
Tölteléknek
-
10 dkg krémsajt
-
10 dkg felvágott
-
5 dkg füstölt sajt
-
oregánó ízlés szerint
-
chili ízlés szerint
-
4 teáskanál pizzaszósz
A tetejére
-
2 dkg szezámmag
Elkészítés
A tésztához
- Egy nagy tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a puha margarint, egy tojást és egy tojásfehérjét. Ennek a tojásnak a sárgáját eltesszük későbbre, ezzel fogjuk megkenni a süti tetejét.
- A tejhez hozzáadjuk a cukrot, és langyosra melegítjük, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
- Az élesztős tejet a liszthez öntjük, és jól összedolgozzuk a tésztát. Amikor összeállt, 4 gombócot formálunk belőle, deszkára tesszük őket, letakarjuk, és kb. 20 percig kelesztjük.
- Ebből a mennyiségből két virágot készítettem (2-2 tészta golyó felhasználásával). Amikor a tészta megkelt, a golyókat kinyújtjuk (nekem kb. 25 cm átmérőjű kör lett kinyújtva). Gáztepsibe sütöttem, egyszerre csak egy fért bele, de a további lépéseket célszerű már a tepsibe helyezett tésztával végezni, mert különben elég nehéz a már felvagdosott virágot a tepsire átrakni.
- Az egyik virágot tömlős sajtkrémmel kenjük meg, megszórjuk oregánóval, őrölt chilivel, majd vékonyra vágott felvágottal fedjük be az egész tésztát. A másik virágot pizzakrémmel kenjük meg, fűszerezzük oregánóval, majd megszórjuk reszelt sajttal.
- Amikor a töltelékeket az alsó lapokra szórtuk, óvatosan ráhelyezzük a második tésztalapot, ez lesz a virág teteje. A szélein kicsit összenyomkodjuk a két réteg tésztát.
- Egy bögrét picit belenyomunk a tészta közepébe, ezzel jelöljük meg, hogy meddig kell felvagdosni a szirmokat, majd a bögre által hagyott vonalig éles késsel átvágjuk a tésztát. (Én 16 szirmot vágtam.) A szirmokat egyszer megtekerjük.
- A virág tetejét megkenjük tojássárgájával, majd ízlés szerinti magokkal, reszelt sajttal díszítjük. (Én durvára vágott pisztáciát, durvára tört színes borsot és szezámmagot használtam.)
- Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük, ameddig szépen meg nem pirul a teteje.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5451
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Somikatus
25 recept
Mindenféle kelt tésztát nagyon szeretünk, legyen az sós vagy édes. Szerettem volna valami különlegesen szépet készíteni, és úgy gondoltam, a megszokott pogácsa helyett valami töltött tésztát készítek ebédre. Tartalmas leves után tálaltam.