r
Nosalty Logó

Kelt túrós fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
BackerMan
Kelt túrós fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 590 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 3545 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Töltelék

Tészta

Összesen 256 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.1 g
  • Cink
    88 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 590 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3780.8 g
  • Cink
    527 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    692 mg
  • Vas
    410 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1416 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.5 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    52 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    479 micro
  • Kolin:
    701 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    990 micro
Összesen 3545 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.9 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

Elkészítés

Töltelék

  1. A töltelékhez valókat alaposan összekeverjük, lefedjük, és a hűtőbe tesszük.
  2. Az élesztőt egy kevés lisztel elkeverjük, a meleg vizet hozzáadjuk, és összekeverjük.
  3. A tejet felmelegítjük kb. 40 C-ra, beletesszük a cukrot, a sót, a tojássárgákat, az élesztős keveréket és a maradék lisztet. Tésztává gyúrjuk, jól kidolgozzuk, és cipót formázunk belőle, enyhén kiolajozott edénybe kelesztjük. Kelés után kb. 4 dkg-os cipókat formázunk, és még egy félórát kelesztjük.
  4. A maradék egy tojássárgáját egy kis tejjel elkeverjük. A megkelt tésztákba 3-5 cm-es mélyedéseket vájunk. Megkenjük a tojásos-tejes keverékkel, és megtöltjük a túróval.
  5. A sütőt begyújtjuk, addig kelni hagyjuk. 180°C-on 12-15 percig hőlégkeveréssel megsütjük. A sütőedényt is vékonyan kiolajozzuk.
  6. Langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x30x4
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3675
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BackerMan 39 recept

Íme egy finom túrós sütemény, a hűvösebb napokon jól megmelegít.

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...