Kelt szilvatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
P.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
3g élesztő4 kcal
-
33g tej19 kcal
-
4g méz13 kcal
-
13g vaj96 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
0g só0 kcal
-
9g tojás12 kcal
A feltéthez
Összesen
638
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
20g élesztő21 kcal
-
200g tej112 kcal
-
25g méz76 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
450g finomliszt1638 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
A feltéthez
Összesen
3818
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 353.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.3 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 293.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 616 micro
-
β-crypt 110 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 283 micro
Összesen
638
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 74.2 g
Zsír
-
Összesen 83.6 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 352 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2118.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 495 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 251 mg
-
Foszfor 972 mg
-
Nátrium 206 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 710 g
-
Cukor 335 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 1762.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 945 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 179 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 127 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 395 micro
-
Kolin: 248 mg
-
Retinol - A vitamin: 614 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3698 micro
-
β-crypt 662 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1697 micro
Összesen
3818
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 71.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Magozzuk ki a szilvát, és vágjuk negyedekbe. Egy tálban szórjuk meg a cukorral, a fűszerekkel, és hagyjuk állni.
- A tejet felmelegítjük. Felovasztjuk benne a sót, a cukrot, a vajat, és simára keverjük benne a tojást. Belemorzsoljuk az élesztőt, és állni hagyjuk.
- Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd amikor a massza már egy kicsit megkelt, apránként a liszthez adva, tésztát gyúrunk belőle. Esetleg még kérhet tejet, akkor langyosan adjuk hozzá. Letakarva, meleg helyen kelesszük a duplájára.
- A megkelt tésztát vegyük ki a tálból, még egyszer finoman gyúrjuk át, majd sütőpapírral bélelt langyos gáztepsire tesszük, kezünkkel nyomkodjuk a sarkokig, hogy mindenhol egyforma vastag legyen. 15 percet itt is állni hagyjuk.
- A szilvát közben lecsepegtetjük, majd szépen sorjában a tésztára rendezzük. Megszórhatjuk még aprított mogyoróval, mandulával, akármivel.
- Előmelegített sütőben a szélek pirulásáig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x40
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5601
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 20.
Ajánló
pH besorolás: erősen savasít. Én most csak fele mennyiségből, 26-os tortaformában sütöttem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
P.
171 recept
A kelt tésztás gyümölcslepények repertoárja ilyenkor nyáron szinte végtelen, de mi a szilvát szeretjük a legjobban. Ilyenkor szilvák tonnái kerülnek lefagyasztásra a mélyhűtőben, hogy télen is élvezhessük ezt a csemegét.