r
Nosalty Logó

Kelt szilvatorta

P.
Kelt szilvatorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

638
Kalória
12.4g
Fehérje
118.3g
Szénhidrát
13.9g
Zsír
293.7g
Víz
58.7g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
55.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 638 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 3818 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 129 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    293.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 638 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2118.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    972 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    710 g
  • Cukor
    335 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    1762.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    945 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    614 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3698 micro
  • β-crypt
    662 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1697 micro
Összesen 3818 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Magozzuk ki a szilvát, és vágjuk negyedekbe. Egy tálban szórjuk meg a cukorral, a fűszerekkel, és hagyjuk állni.
  2. A tejet felmelegítjük. Felovasztjuk benne a sót, a cukrot, a vajat, és simára keverjük benne a tojást. Belemorzsoljuk az élesztőt, és állni hagyjuk.
  3. Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd amikor a massza már egy kicsit megkelt, apránként a liszthez adva, tésztát gyúrunk belőle. Esetleg még kérhet tejet, akkor langyosan adjuk hozzá. Letakarva, meleg helyen kelesszük a duplájára.
  4. A megkelt tésztát vegyük ki a tálból, még egyszer finoman gyúrjuk át, majd sütőpapírral bélelt langyos gáztepsire tesszük, kezünkkel nyomkodjuk a sarkokig, hogy mindenhol egyforma vastag legyen. 15 percet itt is állni hagyjuk.
  5. A szilvát közben lecsepegtetjük, majd szépen sorjában a tésztára rendezzük. Megszórhatjuk még aprított mogyoróval, mandulával, akármivel.
  6. Előmelegített sütőben a szélek pirulásáig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x40

A kelt tésztás gyümölcslepények repertoárja ilyenkor nyáron szinte végtelen, de mi a szilvát szeretjük a legjobban. Ilyenkor szilvák tonnái kerülnek lefagyasztásra a mélyhűtőben, hogy télen is élvezhessük ezt a csemegét.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...