r
Nosalty Logó

Kelt szilvatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Kelt szilvatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 638 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 3818 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 129 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 638 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2118.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    972 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    710 g
  • Cukor
    335 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1762.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    945 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    614 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3698 micro
  • β-crypt
    662 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1697 micro
Összesen 3818 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Magozzuk ki a szilvát, és vágjuk negyedekbe. Egy tálban szórjuk meg a cukorral, a fűszerekkel, és hagyjuk állni.
  2. A tejet felmelegítjük. Felovasztjuk benne a sót, a cukrot, a vajat, és simára keverjük benne a tojást. Belemorzsoljuk az élesztőt, és állni hagyjuk.
  3. Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd amikor a massza már egy kicsit megkelt, apránként a liszthez adva, tésztát gyúrunk belőle. Esetleg még kérhet tejet, akkor langyosan adjuk hozzá. Letakarva, meleg helyen kelesszük a duplájára.
  4. A megkelt tésztát vegyük ki a tálból, még egyszer finoman gyúrjuk át, majd sütőpapírral bélelt langyos gáztepsire tesszük, kezünkkel nyomkodjuk a sarkokig, hogy mindenhol egyforma vastag legyen. 15 percet itt is állni hagyjuk.
  5. A szilvát közben lecsepegtetjük, majd szépen sorjában a tésztára rendezzük. Megszórhatjuk még aprított mogyoróval, mandulával, akármivel.
  6. Előmelegített sütőben a szélek pirulásáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5601
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 20.

Ajánló

pH besorolás: erősen savasít. Én most csak fele mennyiségből, 26-os tortaformában sütöttem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kelt tésztás gyümölcslepények repertoárja ilyenkor nyáron szinte végtelen, de mi a szilvát szeretjük a legjobban. Ilyenkor szilvák tonnái kerülnek lefagyasztásra a mélyhűtőben, hogy télen is élvezhessük ezt a csemegét.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...