r
Nosalty Logó

Kelkrémes-kolbászos kagylótészta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Kelkrémes-kolbászos kagylótészta: tészta kelkáposztás szósszal és sült kolbásszal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

651
Kalória
26g
Fehérje
94g
Szénhidrátok
19.8g
Zsír
157.9g
Víz
-
Koleszterin
10.1g
Rost
7.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

Összesen 651 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

Összesen 3914 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

Összesen 195 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    157.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    648 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 651 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.1 g

Zsír

  • Összesen
    118.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5079.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    562 mg
  • Foszfor
    1850 mg
  • Nátrium
    1813 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    564 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

Víz

  • Összesen
    947.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    455 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2687 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3888 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    592 micro
Összesen 3914 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A kelkáposztát megmossuk, közepes gerezdekre vágjuk (a torzsát ne vágjuk ki) és egy tepsire tesszük. Meglocsoljuk olajjal, sózzuk-borsozzuk és köménnyel ízesítjük, majd alaposan átmasszírozzuk a gerezdeket.
  2. 230 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük a kelkáposztát. Legyen puha, és legyenek rajta szinte szenes, karamellizálódott részek is (ettől lesz olyan karakteres íze).
  3. Míg a káposzta sül egy nagy serpenyőbe vagy fazékba olajat öntünk, amin 2-3 perc alatt lepirítjuk a karikákra vágott debrecenit. Kihalásszuk a kolbászt, majd a kisült zsíron megdinszteljük a karikázott hagymát. Ha már üveges, hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát is és további 1-2 percig pirítjuk.
  4. Bő, sós vízben feltesszük főni a tésztát, majd, ha már al dente, leszűrjük. A tésztafőzővizet ne a lefolyóba öntsük, hanem tegyük félre a szószhoz!
  5. A megsült káposztagerezdek torzsáját kivágjuk, a levelek kétharmadát pedig a hagymás alapra tesszük. Hozzáadjuk a konzervlencsét, majd felöntjük annyi tésztafőzővízzel, amennyi ellepi (a folyadék egy részével oldjuk fel a kelkáposzta tepsire ragadt, ízes, karamellizált darabjait, és azt is adjuk a fazékhoz). 5-10 percig közepes lángon rotyogtatjuk az egészet, majd egy botmixerrel simára dolgozzuk. Hozzáadjuk a balzsamecetet és ha kell, sóval, borssal korrigáljuk a szószt.
  6. A maradék sült kelkáposztát felaprítjuk, majd a szószhoz adjuk a sült kolbásszal és tésztával együtt. Az egészet elkeverjük és azon melegében tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A kiürült pénztárcák segítségére siet az alábbi szaftos, krémes tésztaétel. Egyszerű alapanyagokból, rövid idő alatt készíthetünk valami igazán ízleteset és emlékezeteset. Ki éhes?

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!