r
Nosalty Logó

Kelkáposzta-egytál curryvel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Kelkáposzta-egytál curryvel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 945 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1116.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    4733 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 315 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3350.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    626 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    1924 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    986.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1389 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    307 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14200 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 945 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    872 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposzta külső szép, bodros leveleit (olyan 8-10 darabot) leszedjük, kivágjuk a középső vastag ereket, nagyobb darabokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra felkockázzuk. A sárgarépát felkarikázzuk, a krumplit nagyobb darabokra vágjuk.
  2. Egy kanál olívaolajon megdinszteljük a hagymákat, megszórjuk a curry porral, jól megkavarjuk. Felöntjük 3 dl vízzel, beledobjuk a leveskockát, hozzáadjuk a kelkáposztát és a sárgarépát. Egyet forralunk rajta, beleöntjük a tejet, lefedjük, és nagyon kis lángon puhára főzzük (kb. 15-20 perc).
  3. Közben a kelkáposzta belső részét (a torzsát természetesen kivágva) nagyon vékonyan szálasra vágjuk, kevéske olajon forró serpenyőben megpirítjuk, egy tálkába szedjük. A száraz serpenyőben a mogyorót pár perc alatt körbepirítjuk, gyorsan kiszedjük egy hideg tányérra.
  4. A levest megkóstoljuk, kicsit utánasózunk. Tálba szedjük, tetejére szórunk a pirított kelkáposztából és a mogyoróból.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1070
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelkáposzta-egytál curryvel
Pogácsa 391 recept

Szép kelkáposztát vettem, keresgéltem hozzá a neten valami izgalmasat. Rátaláltam Szatmári Feri tejszínes-currys kelkáposzta-főzelék receptjére. Ez volt az alap, de cseppecskét átvariáltam, így is nagyon finom lett. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...