Kelbimbós-karfiolos rakott
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Somikatus
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
100g kelbimbó39 kcal
-
100g karfiol10 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
133g tej75 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
30g kapor13 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
33g gyors rizs119 kcal
-
50g virsli135 kcal
-
58g tejföl116 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
625
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
300g kelbimbó116 kcal
-
300g karfiol30 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
400g tej224 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
90g kapor39 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g gyors rizs358 kcal
-
150g virsli404 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
1872
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
18g kelbimbó7 kcal
-
18g karfiol2 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
-
24g tej13 kcal
-
1.4g napraforgó olaj13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
5.4g kapor2 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
6g gyors rizs22 kcal
-
9g virsli24 kcal
-
10.5g tejföl21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
113
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20.2 g
Zsír
-
Összesen 34.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1395.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 462 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 280 mg
-
Nátrium 547 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 242.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 262 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 125 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 167 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 420 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1437 micro
Összesen
625
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 60.5 g
Zsír
-
Összesen 104.4 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4186.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 1387 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 839 mg
-
Nátrium 1642 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170.7 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 727.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 786 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 374 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 501 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 637 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 330 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 1260 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4310 micro
Összesen
1872
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg kelbimbó
-
30 dkg karfiol
-
4 dl tej
-
3 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
0.5 csokor kapor
-
1 közepes db vöröshagyma
-
175 g tejföl
-
só ízlés szerint
-
chili ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- A karfiolt, a kelbimbót és a zacskós rizst (külön-külön) sós vízben puhára főzzük.
- A hagymát felkockázzuk, és 1 ek olajon pirítani kezdjük. Közben felkarikázzuk a virslit, majd a hagymához adjuk, megpirítjuk, és bazsalikommal, őrölt chilivel fűszerezzük.
- Kapormártást készítünk: 2 ek étolajon pirítjuk a lisztet, majd fokozatosan felöntjük tejjel, folyamatosan kevergetjük, hogy ne csomósodjon össze. Amikor szépen kikeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. Sóval, folyékony édesítővel ízesítjük, és kb 5 perc alatt sűrűre főzzük.
- Jénai edénybe öntjük a puha kelbimbót, majd fűszerezzük sóval, szerecsendióval, őrölt chilivel.
- A kelbimbóra öntjük a kapormártást, majd a mártásos rétegen elosztjuk a rizst.
- A rizses rétegen elosztjuk a hagymás virslikarikákat, majd a tetejére a puha karfiolt.
- Leöntjük tejföllel, és felaprított petrezselyemmel díszítjük, majd kb 30 perc alatt összesütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3468
- Feltöltés dátuma: 2013. június 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Somikatus
25 recept
A napokban olvasgattam a vércsoport diéta alapjait, és próbáltam olyan ételt összeállítani, amiben a B vércsoportúaknak ajánlott összetevők szerepelnek. Ezért került bele a rakottasba a szokásos darált hús helyett a pulykavirsli, és finomliszt helyett a zabliszt. A kelbimbó jellegzetes, kesernyés ízét az édeskés kapormártással próbáltam kompenzálni. A végeredmény igen ízletes lett!