r
Nosalty Logó

Kelbimbós-karfiolos rakott

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Somikatus
Kelbimbós-karfiolos rakott
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1872 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1395.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1437 micro
Összesen 625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    104.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4186.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1387 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    839 mg
  • Nátrium
    1642 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    727.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    786 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    374 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    501 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    637 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1260 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4310 micro
Összesen 1872 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt, a kelbimbót és a zacskós rizst (külön-külön) sós vízben puhára főzzük.
  2. A hagymát felkockázzuk, és 1 ek olajon pirítani kezdjük. Közben felkarikázzuk a virslit, majd a hagymához adjuk, megpirítjuk, és bazsalikommal, őrölt chilivel fűszerezzük.
  3. Kapormártást készítünk: 2 ek étolajon pirítjuk a lisztet, majd fokozatosan felöntjük tejjel, folyamatosan kevergetjük, hogy ne csomósodjon össze. Amikor szépen kikeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. Sóval, folyékony édesítővel ízesítjük, és kb 5 perc alatt sűrűre főzzük.
  4. Jénai edénybe öntjük a puha kelbimbót, majd fűszerezzük sóval, szerecsendióval, őrölt chilivel.
  5. A kelbimbóra öntjük a kapormártást, majd a mártásos rétegen elosztjuk a rizst.
  6. A rizses rétegen elosztjuk a hagymás virslikarikákat, majd a tetejére a puha karfiolt.
  7. Leöntjük tejföllel, és felaprított petrezselyemmel díszítjük, majd kb 30 perc alatt összesütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3477
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Somikatus 25 recept

A napokban olvasgattam a vércsoport diéta alapjait, és próbáltam olyan ételt összeállítani, amiben a B vércsoportúaknak ajánlott összetevők szerepelnek. Ezért került bele a rakottasba a szokásos darált hús helyett a pulykavirsli, és finomliszt helyett a zabliszt. A kelbimbó jellegzetes, kesernyés ízét az édeskés kapormártással próbáltam kompenzálni. A végeredmény igen ízletes lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...