r
Nosalty Logó

Keksztekercs-torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Spider Girl
Keksztekercs-torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A piskótatésztához

A kekszes tésztához

A krémhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

793
Kalória
16.3g
Fehérje
88g
Szénhidrátok
41.3g
Zsír
61.2g
Víz
322.5g
Koleszterin
2.7g
Rost
50.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótatésztához

A kekszes tésztához

A krémhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

Összesen 793 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótatésztához

A kekszes tésztához

A krémhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

Összesen 9515 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótatésztához

A kekszes tésztához

A krémhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

Összesen 296 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 793 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    196.1 g

Zsír

  • Összesen
    495.3 g
  • Telített zsírsav
    281 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    3870 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10042.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    2187 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    3273 mg
  • Nátrium
    3914 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1055.6 g
  • Cukor
    602 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    734.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4385 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    635 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    2383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    727 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3938 micro
Összesen 9515 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 296 kcal

Elkészítés

A piskótatésztához

  1. Elkészítjük a piskótát: a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaós, sütőporos, átszitált lisztet, összedolgozzuk majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérjék kemény habját.
  2. A fele tésztát sütőpapírral kibélelt, kapcsos formába öntjük, míg a másikat egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Mindkettőt 180°C-ra előmelegített sütőbe téve megsütjük.
  3. A kerek tortát a formában hagyjuk kihűlni, majd mikor langyosra hűlt, rácsra borítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt, míg a másikat egy vizes ruhára borítva még forrón feltekerjük.

A kekszes tésztához

  1. Míg hűlnek a piskóták, elkészítjük a kekszes tésztát: a vajat összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, keksszel, kakaóporral, rummal, majd annyi tejet adunk hozzá, amennyit felvesz, és jól nyújtható legyen.
  2. Egy nagyobb és kisebb cipót készítünk belőlük, majd porcukorral megszórt gyúródeszkán téglalap alakúra nyújtjuk.

A krémhez

  1. Elkészítjük a krémet: összekeverjük a vajat a porcukorral, vaníliás cukorral, és ezzel megkenjük a két kekszes lapot, és feltekerjük, mint a piskótát. Berakjuk a hűtőbe.

A vaníliás krémhez

  1. Elkészítjük a vaníliás krémet: felforralunk 4 dl tejet a vaníliás cukorral. Csomómentesre keverjük a maradék tejjel a lisztet, a porcukrot, a tojássárgákat. A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá. Folyamatos kevergetés mellett a tejbe öntjük a tojássárgás keveréket, majd kis lángon sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről. Belerakjuk az előre beáztatott és kinyomkodott zselatint és a tojásfehérje kemény habját.

A tetejére

  1. Kettévágjuk a kerek piskótalapot, és az egyiket visszarakjuk a kapcsos formába.
  2. A nagyobb keksztekercseket ½ cm-re vágva kirakjuk a torta oldalát. Leszedjük a piskótatekercsről a papírt, és megkenjük a krém egy kis részével, és újra feltekerjük, a maradék krém felét belesimítjuk a tortaformába, majd a piskótatekercset háromszög formára vágva, a torta közepén kezdve, kört alakítunk ki a krém tetején. Rárakjuk a maradék krémet, és ráhelyezzük a másik piskótakarikát.
  3. Elkészítjük a mázat a tetejére: Összekeverjük a kakaóport a porcukorral, a vízzel, majd felfőzzük, és belekeverjük a hideg vajat, és gyorsan ráöntjük a torta tetejére. Felkarikázzuk a kisebb keksztekercset, és rárakjuk a torta tetejére, majd 1 éjszakán átpihentetjük.
  4. Másnap leszedjük róla a karimát, utána már szépen szeletelhető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Kicsit félve fogtam bele, de nem bántam meg, bár nem lesz mindennapos süti nálunk, de azért néha belefér.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!