Keksztekercs-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Spider Girl
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótatésztához
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
3 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A kekszes tésztához
-
17g vaj120 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
6 kcal
-
3 kcal
-
42g kekszmorzsa175 kcal
-
4g rum10 kcal
-
8g tej5 kcal
A krémhez
A vaníliás krémhez
-
18g tojás23 kcal
-
42g tej23 kcal
-
3 kcal
-
4g porcukor16 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
1g zselatin3 kcal
A tetejére
Összesen
793
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótatésztához
-
660g tojás831 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
36 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A kekszes tésztához
-
200g vaj1434 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
36 kcal
-
500g kekszmorzsa2095 kcal
-
50g rum116 kcal
-
100g tej56 kcal
A krémhez
-
200g vaj1434 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A vaníliás krémhez
-
220g tojás277 kcal
-
500g tej280 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
10g zselatin34 kcal
A tetejére
Összesen
9515
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótatésztához
-
20.6g tojás26 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
3.7g finomliszt14 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A kekszes tésztához
-
6.2g vaj45 kcal
-
1.9g porcukor7 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
15.6g kekszmorzsa65 kcal
-
1.6g rum4 kcal
-
3.1g tej2 kcal
A krémhez
-
6.2g vaj45 kcal
-
4.7g porcukor18 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
A vaníliás krémhez
-
6.9g tojás9 kcal
-
15.6g tej9 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
1.6g porcukor6 kcal
-
1.2g finomliszt5 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
A tetejére
-
1.9g vaj13 kcal
-
1.9g porcukor7 kcal
-
0.1g cukrozatlan kakaópor0 kcal
-
0.5g víz0 kcal
Összesen
296
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 41.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 322 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 836.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 273 mg
-
Nátrium 326 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 61.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 365 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 199 mg
-
Retinol - A vitamin: 360 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 328 micro
Összesen
793
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 196.1 g
Zsír
-
Összesen 495.3 g
-
Telített zsírsav 281 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 138 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 3870 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10042.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 305 mg
-
Kálcium 2187 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 322 mg
-
Foszfor 3273 mg
-
Nátrium 3914 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1055.6 g
-
Cukor 602 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 734.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4385 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 635 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 431 micro
-
Kolin: 2383 mg
-
Retinol - A vitamin: 4326 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 727 micro
-
β-crypt 70 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3938 micro
Összesen
9515
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
296
kcal
Hozzávalók
A piskótatésztához
-
12 db tojás
-
12 csapott ek cukor
-
8 evőkanál finomliszt
-
4 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
A kekszes tésztához
-
20 dkg vaj
-
6 csapott ek porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
4 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
50 dkg kekszmorzsa
-
50 ml rum
A krémhez
-
20 dkg vaj
-
15 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
A vaníliás krémhez
-
4 db tojás
-
5 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 csapott ek porcukor
-
4 csapott ek finomliszt
-
10 g zselatin
A tetejére
-
6 dkg vaj
-
6 dkg porcukor
-
1 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
2 evőkanál víz
Elkészítés
A piskótatésztához
- Elkészítjük a piskótát: a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaós, sütőporos, átszitált lisztet, összedolgozzuk majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérjék kemény habját.
- A fele tésztát sütőpapírral kibélelt, kapcsos formába öntjük, míg a másikat egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Mindkettőt 180°C-ra előmelegített sütőbe téve megsütjük.
- A kerek tortát a formában hagyjuk kihűlni, majd mikor langyosra hűlt, rácsra borítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt, míg a másikat egy vizes ruhára borítva még forrón feltekerjük.
A kekszes tésztához
- Míg hűlnek a piskóták, elkészítjük a kekszes tésztát: a vajat összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, keksszel, kakaóporral, rummal, majd annyi tejet adunk hozzá, amennyit felvesz, és jól nyújtható legyen.
- Egy nagyobb és kisebb cipót készítünk belőlük, majd porcukorral megszórt gyúródeszkán téglalap alakúra nyújtjuk.
A krémhez
- Elkészítjük a krémet: összekeverjük a vajat a porcukorral, vaníliás cukorral, és ezzel megkenjük a két kekszes lapot, és feltekerjük, mint a piskótát. Berakjuk a hűtőbe.
A vaníliás krémhez
- Elkészítjük a vaníliás krémet: felforralunk 4 dl tejet a vaníliás cukorral. Csomómentesre keverjük a maradék tejjel a lisztet, a porcukrot, a tojássárgákat. A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá. Folyamatos kevergetés mellett a tejbe öntjük a tojássárgás keveréket, majd kis lángon sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről. Belerakjuk az előre beáztatott és kinyomkodott zselatint és a tojásfehérje kemény habját.
A tetejére
- Kettévágjuk a kerek piskótalapot, és az egyiket visszarakjuk a kapcsos formába.
- A nagyobb keksztekercseket ½ cm-re vágva kirakjuk a torta oldalát. Leszedjük a piskótatekercsről a papírt, és megkenjük a krém egy kis részével, és újra feltekerjük, a maradék krém felét belesimítjuk a tortaformába, majd a piskótatekercset háromszög formára vágva, a torta közepén kezdve, kört alakítunk ki a krém tetején. Rárakjuk a maradék krémet, és ráhelyezzük a másik piskótakarikát.
- Elkészítjük a mázat a tetejére: Összekeverjük a kakaóport a porcukorral, a vízzel, majd felfőzzük, és belekeverjük a hideg vajat, és gyorsan ráöntjük a torta tetejére. Felkarikázzuk a kisebb keksztekercset, és rárakjuk a torta tetejére, majd 1 éjszakán átpihentetjük.
- Másnap leszedjük róla a karimát, utána már szépen szeletelhető.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2369
- Feltöltés dátuma: 2018. február 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Spider Girl
5 recept
Kicsit félve fogtam bele, de nem bántam meg, bár nem lesz mindennapos süti nálunk, de azért néha belefér.