r
Nosalty Logó

Keksztekercs-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Spider Girl
Keksztekercs-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótatésztához

A kekszes tésztához

A krémhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

Összesen 793 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótatésztához

A kekszes tésztához

A krémhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

Összesen 9515 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótatésztához

A kekszes tésztához

A krémhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

Összesen 296 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 793 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    196.1 g

Zsír

  • Összesen
    495.3 g
  • Telített zsírsav
    281 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    3870 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10042.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    2187 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    3273 mg
  • Nátrium
    3914 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1055.6 g
  • Cukor
    602 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    734.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4385 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    635 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    2383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    727 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3938 micro
Összesen 9515 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

A piskótatésztához

A kekszes tésztához

A krémhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótatésztához

  1. Elkészítjük a piskótát: a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaós, sütőporos, átszitált lisztet, összedolgozzuk majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérjék kemény habját.
  2. A fele tésztát sütőpapírral kibélelt, kapcsos formába öntjük, míg a másikat egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Mindkettőt 180°C-ra előmelegített sütőbe téve megsütjük.
  3. A kerek tortát a formában hagyjuk kihűlni, majd mikor langyosra hűlt, rácsra borítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt, míg a másikat egy vizes ruhára borítva még forrón feltekerjük.

A kekszes tésztához

  1. Míg hűlnek a piskóták, elkészítjük a kekszes tésztát: a vajat összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, keksszel, kakaóporral, rummal, majd annyi tejet adunk hozzá, amennyit felvesz, és jól nyújtható legyen.
  2. Egy nagyobb és kisebb cipót készítünk belőlük, majd porcukorral megszórt gyúródeszkán téglalap alakúra nyújtjuk.

A krémhez

  1. Elkészítjük a krémet: összekeverjük a vajat a porcukorral, vaníliás cukorral, és ezzel megkenjük a két kekszes lapot, és feltekerjük, mint a piskótát. Berakjuk a hűtőbe.

A vaníliás krémhez

  1. Elkészítjük a vaníliás krémet: felforralunk 4 dl tejet a vaníliás cukorral. Csomómentesre keverjük a maradék tejjel a lisztet, a porcukrot, a tojássárgákat. A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá. Folyamatos kevergetés mellett a tejbe öntjük a tojássárgás keveréket, majd kis lángon sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről. Belerakjuk az előre beáztatott és kinyomkodott zselatint és a tojásfehérje kemény habját.

A tetejére

  1. Kettévágjuk a kerek piskótalapot, és az egyiket visszarakjuk a kapcsos formába.
  2. A nagyobb keksztekercseket ½ cm-re vágva kirakjuk a torta oldalát. Leszedjük a piskótatekercsről a papírt, és megkenjük a krém egy kis részével, és újra feltekerjük, a maradék krém felét belesimítjuk a tortaformába, majd a piskótatekercset háromszög formára vágva, a torta közepén kezdve, kört alakítunk ki a krém tetején. Rárakjuk a maradék krémet, és ráhelyezzük a másik piskótakarikát.
  3. Elkészítjük a mázat a tetejére: Összekeverjük a kakaóport a porcukorral, a vízzel, majd felfőzzük, és belekeverjük a hideg vajat, és gyorsan ráöntjük a torta tetejére. Felkarikázzuk a kisebb keksztekercset, és rárakjuk a torta tetejére, majd 1 éjszakán átpihentetjük.
  4. Másnap leszedjük róla a karimát, utána már szépen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2369
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keksztekercs-torta
Spider Girl 5 recept

Kicsit félve fogtam bele, de nem bántam meg, bár nem lesz mindennapos süti nálunk, de azért néha belefér.

Hozzávalók

A piskótatésztához

A kekszes tésztához

A krémhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...