r
Nosalty Logó

Kekszes torta ahogy Fruzsi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kekszes torta ahogy Fruzsi készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 438 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 5264 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 438 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.4 g

Zsír

  • Összesen
    299.4 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5174.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    938 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    478 mg
  • Foszfor
    1846 mg
  • Nátrium
    1805 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    597.8 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1426 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1406 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1006 micro
Összesen 5264 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd beleszórjuk a holland kakaóport és a sütőport, végül az olajat.
  2. Sütőpapírral bélelt tortaformában, előmelegített sütőben kb. 190°C-on 15-20 perc alatt készre sütjük.

Krém

  1. Amíg a tészta sül, a 3 dl habtejszínt felverjük robotgép segítségével.
  2. A vajkrémet és a porcukrot alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a görög joghurtot.
  3. A habtejszínt óvatosan adagoljuk hozzá.
  4. A Dr. Oetker zselatinfixet nem kell vízben feloldani, így egyszerűen a krémbe keverjük, és hűtőbe tesszük.
  5. A kekszeket feldaraboljuk apró darabokra, majd a krémbe keverjük. A tortaformát kibéleljük frissen tartó fóliával vagy sütőpapírral, és ha kihűlt a tészta, a krémet a tetejére kanalazzuk. Pár órára a hűtőbe tesszük.

Díszítés

  1. A maradék habtejszínt felverjük, belekeverjük a kakaóport, hogy szép színe legyen.
  2. 6 db kekszet félbe vágunk (amennyiben 12 szeletes tortát szeretnék csinálni).
  3. A tejszínt habzsákba töltjük, és kis golyókat formálunk arányosan a torta tetején körbe, amibe ezután belenyomjuk a fél kekszeket.
  4. Én a tetejére kivágtam egy virágformát, és kakaóporral megszórtam, de ez elhagyható. Jó étvágyat! :-)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1938
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám születésnapjára találtam ki ezt a tortát. Az ötletet az oreo keksz tortáról készült képek adták, amivel az ismerőseim elárasztották a Facebookot. :-) A család kifejezetten szereti az oreo kekszet, de mivel nem találtam megfizethető áron a boltban, így egy kevésbé márkás keksszel helyettesítettem. Egy csomagban 9 db volt, a krémbe 12 db-ot tettem, a tetejére meghagytam a maradék 6-ot. A görög joghurt nekem kekszes ízesítésű volt, mivel nem találtam natúrt, és szerintem kifejezetten jót tett a krém ízének. Elég hamar elkészült, és nagyon finom lett, így mindenkinek szívesen ajánlom az elkészítését. :-) 22 cm-es tortaformához ajánlom ezeket az arányokat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...