r
Nosalty Logó

Kefta tagine

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Dacota
Kefta tagine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húsgolyókhoz

A paradicsomos szószhoz

Összesen 820 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húsgolyókhoz

A paradicsomos szószhoz

Összesen 2466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húsgolyókhoz

A paradicsomos szószhoz

Összesen 131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2330.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    1678 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    340 micro
  • β-karotin
    1960 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    8577 micro
  • Lut-zea
    904 micro
Összesen 820 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.4 g

Zsír

  • Összesen
    200.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6991.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1237 mg
  • Nátrium
    5035 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1463.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    503 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1020 micro
  • β-karotin
    5881 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    2712 micro
Összesen 2466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1369 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

A paradicsomos szószhoz

Elkészítés

A húsgolyókhoz

  1. A paradicsomokat megmossuk, tetejüket x alakban bevágjuk, és forró vízbe dobjuk 2 percre. Utána könnyedén megszabadulunk a héjuktól, és apróra vágjuk őket.
  2. A hagymát nagyon finomra, szinte krémesre vágjuk (késes aprító használata javallott).
  3. Egy nagy serpenyőben felhevítjük azolívaolajat, rádobjuk a paradicsomot, a hagymát, hozzáadjuk a szárazfűszereket.
  4. Jól elkeverjük, megkóstoljuk, ha kell fűszerezzük.
  5. Kis lángra vesszük, lefedjük, és jó 40 percen át rotyogatjuk.
  6. Közben a salottát apróra vágjuk, a húst kétszer ledaráljuk, és egy mélyebb tálban összedolgozzuk a húsgolyók hozzávalóit, majd hűtőbe tesszük kb. 30 percre.
  7. Ha letelt a fél óra, kivesszük, és nagyobb cseresznyényi golyókat formázunk belőle.
  8. Megnézzük a szószt - ideális esetben a paradicsom már teljesen összefőtt, ha nem, akkor krumplinyomóval vagy botmixerrel, esetleg villával pépesítjük. A szósz akkor jó, ha már teljesen sűrű.
  9. Óvatosan beletesszük a húsgolyókat. Kb. 5 percig figyeljük - a hús hajlamos levet engedni, ez esetben nem kell alá plusz víz, de ha pár percen belül nemkezdenek el levedzeni a húsgolyóink, akkor először is tartsuk meg a hentest, akitől szereztük, másodszor is öntsünk alá kb. 1 dl vizet. Ne kevergessük, mert a gombócok összetörnek, csak rázogassuk az edényt!
  10. Kb. 12 perc múlva egyenként fordítsuk meg a húsgombócokat, hogy mindkét oldalon megfőjenek.
  11. Az utolsó pár percben rácsavarjuk a fél citrom levét (ha nagy a citromunk, csak a negyedét), és rászórjuk a koriandert meg a petrezselymet.
  12. Melegen, arab lepénykenyérrel vagy kuszkusszal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 244
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 14494
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 28.

Ajánló

Én arab lepénykenyeret kínáltam mell, de el tudom képzelni, hogy Durcsó kuszkuszával is telitalálat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy helyes kis marokkói étteremben kóstoltam először ezt a nagyon finom tagine-t, szerelem volt első ízlelésre. A tagine egyébként egy marokkói egytálétel, de ugyanúgy hívják az edényt is, amiben készítik. Nekem ilyen sajnos még nincsen, de az a tapasztalatom, hogy sima római tálban is nagyon finom lesz. Én most az egyszerűség kedvéért egy nagy vaslábasban készítettem, panasz pedig nem volt rá.:) Az eredeti recept szerint 2 perccel azelőtt, hogy elzárjuk a gázt, üthetünk rá egy tojást, és akkor egy tükörtojás fog ülni a tetején. Nekünk jobban ízlett nélküle. Ha nem akarunk a paradicsomfőzéssel bajlódni, akkor készíthetjük szeletelt konzerv paradicsomból is - a fűszereket viszont ne helyettesítsük semmi mással!

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

A paradicsomos szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...