Kefírkovászos datolyás kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
vadkovászos
- 9% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
313
kcal
- 9% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1873
kcal
- 9% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
25.5g kovász46 kcal
-
35.5g finomliszt129 kcal
-
2.8g tojássárgája9 kcal
-
4.3g vaj31 kcal
-
14.2g tej8 kcal
-
4.3g nádcukor16 kcal
-
2.8g citromlé1 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0.4g vanília kivonat0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g sikér3 kcal
-
9.1g datolya23 kcal
Összesen
266
kcal
- 9% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
313
kcal
- 9% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.6 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 282 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1089.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 504 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 339.1 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 87.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 281 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 210 mg
-
Retinol - A vitamin: 276 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 327 micro
Összesen
1873
kcal
- 9% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
266
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg finomliszt
-
1 db tojássárgája
-
3 dkg vaj
-
1 dl tej
-
3 ek nádcukor
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
1 csipet só
-
1 tk sikér
-
8 db datolya
Elkészítés
- A kalács szobahőmérsékletű hozzávalóit kenyérsütőgépbe tesszük, és dagasztó programra kapcsolunk. Amikor másodszor kezd dagasztani (30 percnél), beledobáljuk a felnegyedelt datolyát. 4-5 órát kelesztjük.
- Ha megkelt a duplájára, olajos kézzel 3 részre osztjuk, kisodorjuk kb. 30 cm-re, és összefonjuk a szálakat.
- Szilikon formába tesszük, a tetejét megolajozzuk, és folpackkal letakarva további 1/2-1 órát újra kelesztjük.
- 200 fokra előmelegítjük a sütőt hőlégkeverésen. Az aljába egy kis edénybe vizet teszünk, hogy gőz fejlődhessen.
- Kb. fél óra hosszat sütjük ezen a hőfokon, majd levesszük 170 fokra, és további 10-15 percig sütjük a kalácsot. Ha nagyon barnulna, alufóliával letakarjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x15
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 750
- Feltöltés dátuma: 2013. július 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
Évi néni
1830 recept
A kefires kovásszal a legegyszerűbb sütni. Ha sietek, inkább azzal sütök. Ez most négy napig érlelődött. Nagyon finom, lágy tésztát kaptam, ami sokáig az is marad (már ha kitartana a kalács hosszabb ideig).