r
Nosalty Logó

Kefíres süti kókuszchipsszel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csibedina
Kefíres süti kókuszchipsszel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 951 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 312 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1248.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.5 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    873 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 951 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    214.4 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    789 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6243.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1565 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    2654 mg
  • Nátrium
    1446 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    657.3 g
  • Cukor
    370 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    522.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    847 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    485 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4364 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1032 micro
Összesen 4759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral és az olajjal, belereszeljük a citrom héját.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a kefírrel felváltva adagoljuk a masszához egészen addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  3. A tojásfehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk, amit aztán beforgatunk a kész masszába, és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a kókuszchips 3/4-ét és az apróra vágott aszalt sárgabarackot.
  4. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát, a tetejét megszórjuk a maradék kókuszchipsszel, és előmelegített sütőben megsütjük (15 perc után végezhetünk tűpróbát).
  5. A tetejét megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 45x45
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1944
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 15.

Ajánló

Hosszú téli estékre kiváló nassolnivaló! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

Az alaprecept a gyors kefíres süti 2. számú változata volt, ezúttal is köszönet érte mirnixnek! :) Télvíz idején, az ehhez igazán passzoló friss gyümölcsök híján próbálkoztam ezzel a kicsit kókuszos, aszalt barackos változattal, amire a reszelt citromhéj is kifejezetten jótékony hatással volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...