r
Nosalty Logó

Kávés-fűszeres biscotti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timejja9
Kávés-fűszeres biscotti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 434 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1734 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 434 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2981.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    619 mg
  • Foszfor
    1399 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1048 micro
Összesen 1734 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk ki.
  2. A tojásokat az édesítőszerrel és a vajjal habosra keverjük robotgép segítségével. A száraz hozzávalókat összekeverjük. A mogyorót feldaraboljuk.
  3. A nedves és száraz hozzávalókat összekeverjük, két hengert formázunk a tésztából. A két hengert a sütőpapíros tepsire tesszük, és körülbelül 20-25 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből a tésztát, ferdén egy cm-es darabokra szeljük, és visszarakjuk a sütőbe még 10 percre.
  4. Ha kihűltek a biscottik, egyik végüket olvasztott étcsokoládéba is márthatjuk. Kávéhoz és teához egyaránt kínálhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 723
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 29.

Ajánló

Számos variációja létezik. Aszalt gyümölcsöket is tehetünk bele, illetve másféle magokat, mandulát, kesudiót és pisztáciát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Timejja9 32 recept

Újdonsült szenvedélyemhez, a kávézáshoz valami finomságot szerettem volna készíteni, így esett a választás az olaszok kétszersült kekszére, a biscottira.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...