r
Nosalty Logó

Kávés-diós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La fée de cuisine
Kávés-diós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Torta

Krém

Összesen 1009 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Torta

Krém

Összesen 7066 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Torta

Krém

Összesen 345 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.8 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 1009 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.2 g

Zsír

  • Összesen
    330.2 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3537 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    670 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    1582 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    943.9 g
  • Cukor
    613 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    1000 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1546 micro
Összesen 7066 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

Torta

Krém

Elkészítés

Torta

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
  2. Egy elektromos mixer segítségével kikeverjük a tojások sárgáját a cukorral és kávéval. Először lassú fokozaton keverjük, majd amikor már összeállt, kb. 5 percig magas fordulatszámon keverjük. Majd ehhez adagoljuk apránként a lisztet (a keverést ebben az esetben már fakanállal végezzük), amikor jól eldolgoztuk, hozzáadjuk a darált diót, jól összekeverjük.
  3. A tojásfehérjét a robotgép segítségével kemény habbá verjük, majd ehhez adjuk hozzá a diós masszát. Óvatosan forgatjuk össze a két tésztát.
  4. A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, majd beletöltjük a masszát. A sütőt 200 fokra melegítjük, és kb. 60 perc alatt készre sütjük.
  5. A tésztának teljesen ki kell hűlnie, mielőtt beletöltjük a krémet.

Krém

  1. A kukoricalisztet összefőzzük a tejjel. Majd hagyjuk kihűlni.
  2. A robotgéppel kikeverjük a porcukrot és a vajat. Ehhez adjuk hozzá a felfőzött krémet, a rumot, a porcukrot, a kakaóport és a vanília kivonatot. Szép simára keverjük.
  3. A tortát kétfelé vágjuk, és megtöltjük a krém egy részével. A tortát kívülről is bekenjük a krémmel.
  4. A tetejét darált dióval díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3051
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

A nagymamám születésnapjára készítettem.

Hozzávalók

Torta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...