r
Nosalty Logó

Kávés-diós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Kávés-diós szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1139 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6830 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    80.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1160.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.9 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 1139 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    99.7 g

Zsír

  • Összesen
    482 g
  • Telített zsírsav
    185 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    156 g
  • Koleszterin
    2159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6965 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1497 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    620 mg
  • Foszfor
    3208 mg
  • Nátrium
    1432 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    593.6 g
  • Cukor
    499 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2672 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    325 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    1360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2626 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    544 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1943 micro
Összesen 6830 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 410 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a cukrot, és a habot tovább verjük, míg fényes, kemény lesz. Ekkor egyenként óvatosan hozzáadjuk a tojássárgákat, és kanalanként a liszttel elkevert diót és sütőport.
  2. Kikent, lisztezett tepsiben kb.10-12 percig sütjük. Majd hűlni hagyjuk.
  3. A krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük. Az instant kávét forró vízben feloldjuk, mikor kihűlt, a cukros vajhoz adjuk. Belevegyítjük a tojássárgákat és a diót.
  4. A krémmel megtöltjük a kihűlt és hosszában két egyenlő részre vágott lapot.
  5. A tetejéhez a porcukrot elkeverjük a kakaóval, hozzáadjuk az olajat, és 2-3 ek forró vizet. Jól elkavarjuk, és rásimítjuk a tetejére.
  6. Hűtőszekrénybe tesszük, és kb. 1 óra múlva szeletelhetjük. Dióval díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x5
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 279
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 68
  • Össznézettség: 33999
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amint anyósom mondaná, ez a süti egy költemény, ajánlom mindenkinek, aki a diót és a kávét szereti.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...